Buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA)

Openingsuren & contact

Samenleven

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(15/07) tot en van tot (enkel telefonisch)
Telefoon051 26 24 64
samenleven [at] roeselare.be

Wat?

Buitenschoolse opvang speelt een belangrijke rol in het leven van kinderen tussen 3 en 12 jaar. Ondanks het ruime aanbod aan activiteiten of hobby's, is toch niet alles even goed op elkaar afgestemd. Voor gezinnen is het daardoor vaak niet evident om de puzzel te leggen.

Met het decreet BOA wil de Stad vanaf 2026:

  • een meer samenhangend en kwalitatief aanbod
  • een toegankelijker aanbod op maat van de noden van de kinderen
  • focussen op kwetsbare gezinnen en kinderen met een specifieke zorgbehoefte

Hoe kan jij meedoen?

  • Ben jij een ouder van een kind tot 12 jaar of ben je actief betrokken bij de buitenschoolse tijd van kinderen tussen 3 en 12 jaar?
  • Werk je in een buitenschoolse opvang, school of welzijnsorganisatie?
  • Bied jij een hobby aan voor kinderen uit de lagere school?

Word dan zeker lid van de werkgroep ‘BOA’ en maak actief het verschil! Je kan nog aansluiten door een mailtje te sturen naar samenleven [at] roeselare.be

Stad Roeselare gaat graag met jou aan de slag rond de buitenschoolse tijd van kinderen. Jullie insteken leveren waardevolle informatie op en zo leren we hoe de stad haar steentje kan bijdragen in kwaliteitsvolle en toegankelijke vrije tijd voor kinderen.

Subsidie proefprojecten

De Stad wil nieuwe vormen van samenwerking stimuleren tussen verschillende partners (buitenschoolse kinderopvang, onderwijs, vrije tijd, welzijn,…). Daarom kan je van september 2024 tot september 2025 tot € 69.000 aanvragen voor jouw project. 

Dien je proefproject in.

Kwaliteitslabel kleuteropvang

Een belangrijk onderdeel van het decreet BOA is het stimuleren van kwalitatieve kleuteropvang. Je kan als organisatie een kwaliteitslabel kleuteropvang aanvragen bij het Agentschap Opgroeien. Doe je zo'n aanvraag? Breng ons daar zeker ook van op de hoogte via samenleven [at] roeselare.be.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?