Veiligheidsdag 2024

21 augustus 2024

Na het succes van vorig jaar bundelen de Stad, de gemeenschapswachten, brandweerpost Roeselare en politiepost Roeselare opnieuw de krachten voor de organisatie van een Veiligheidsdag. Op zondag 15 september is iedereen welkom op het Stationsplein van 14 tot 17 uur. Dit jaar staat het thema ‘Veilig Verkeer’ centraal. .

De brandweer voorziet in heel wat belevenissen waarbij je kan bijleren over de verschillende taken die brandweerlui op zich nemen. Van autowrakken openknippen, binnenkijken in een ziekenwagen tot een snijwonde laten schminken op jouw wang. Alle aspecten van de hulpverlening en het bijhorende materiaal worden tentoon gesteld.

Ook voor alle kinderen die dromen om politieman-of vrouw te worden, wordt het een fantastische dag. In de politiepost op het Stationsplein, krijg je de unieke kans om eens achter de schermen te kijken. Je krijgt er info over de werking van de politiepost en over de wegcode. Vul jij achteraf de verkeersquiz in? Op het Stationsplein zelf kan je plaats nemen in een vrachtwagen en leggen politieagenten uit wat de dode hoek nu weer is. Wil je daarna een glittertattoo? Of een coole foto bij een politiemoto en combi? Geen probleem, dat kan allemaal op de Veiligheidsdag!

Daarnaast is er een fietsparcours en kan je er gratis je fiets laten labelen door de Gemeenschapswachten, je fluohesje pimpen en jouw rijvaardigheid testen in een autorijsimulator!

De politie, brandweer en Gemeenschapswachten zijn vaak op zoek naar nieuwe werkkrachten. Misschien is zo’n job wel iets voor jou? Van sportproeven bij de brandweer, selectietesten bij de politie tot uitleg over het takenpakket van een Gemeenschapswacht. De verschillende instanties staan paraat om uitleg te geven. 

  • Campagnebeeld VD
Toon vergrote weergave in een popup (Campagnebeeld VD)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?