Schoon Boeren

Wat? 

Schoon Boeren is een publiekscampagne over duurzame landbouw, met concrete en realistische verhalen van de land- en tuinbouwer achter de hoek. Elk op hun manier en in hun eigen specifieke bedrijfssituatie gaan ze de vele economische, sociale en milieukundige uitdagingen aan. Kleine en grotere stapjes op weg naar een toekomst voor zichzelf, hun kinderen en hun omgeving. Ontdek het voor jezelf en sta versteld wat er ook bij jouw buurman-landbouwer gebeurt!

Brochure

Acht land- en tuinbouwers vertellen hun verhaal in een luchtige en overzichtelijke brochure.

TV-box

Bij de dienst Toerisme en tijdens diverse lokale evenementen kan je via een kort filmpje en infopanelen kennis maken met de verschillende ‘Schone Boeren’.

Fietslussen

Zin in een mooie fietstocht op het platteland? Probeer dan eens de twee fietslussen van ‘Schoon Boeren’ uit. Er is een kleine fotozoektocht aan verbonden waarbij je kans maakt op een waardebon van € 30 aan hoeveproducten. Deelnemen kan tot eind september.De ene fietslus leidt je langs vier duurzame landbouwers van Roeselare en Izegem. De route loopt grotendeels via de nieuwe fietsknooppunten en is 48,5 km lang. Een tweede route laat je kennismaken met vier land- en tuinbouwbedrijven in Ledegem en Moorslede. Deze lus schuift je 38 km fietsplezier onder de wielen. Ook hier wijzen de fietsknooppunten je de weg.

Infoborden vertellen je meer over de specifieke bedrijfssituatie en de vele economische, sociale en milieukundige uitdagingen van de schone boeren die op je traject liggen. Je zult versteld staan over wat er zoal bij jouw buurman-landbouwer gebeurt.

Klik op onderstaande link om de routebeschrijving en deelnameformulieren van deze fiets-fotozoektochten te downloaden of ga langs bij de dienst Toerisme.

 

Bekijk de focus-wtv reportage.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?