Tech Revolution 2.0

Wat? 

 

Korte beschrijving

Tech Revolution 2.0 is een URBACT Transfer netwerk. Binnen dit netwerk leert Roeselare hoe het kan leren van andere Europese steden rond digitalisering van de lokale economie. De stad Barnsley heeft, gedurende twintig jaar, intensief samengewerkt met de KMO’s, start-ups en grote bedrijven in de stad en heeft daar heel wat zaken uit geleerd. Daarnaast hebben ze verschillende keren samengewerkt met experten om uitdagingen van bedrijven op een creatieve manier aan te pakken. 

Nu is het aan Roeselare om daaruit te leren en het goede voorbeeld te gebruiken om de samenwerking met de KMO’s, start-ups en grote bedrijven in de stad te versterken.  

Samen met een Urbact Local Group, een groep van Roeselaarse experten, kijkt de Stad hoe we het goeie voorbeeld kunnen implementeren in Roeselare.  Bedrijven, burgers, kennisinstellingen of overheden kunnen contact opnemen via strategischecel@roeselare om deel uit te maken van deze groep. 

 

Wat zit er in voor RSL?  

Binnen dit netwerk krijgt Roeselare de kans om bij te leren van steden die al heel wat expertise hebben opgebouwd in het ondersteunen van lokale ondernemingen en het ontwikkelen van een slimme stad.  

Daarnaast krijgt Roeselare ook budget van de Europese Unie om een aantal goeie voorbeelden te implementeren in de stad. Op die manier kunnen we de uitdagingen van de lokale economie op een andere manier leren aanpakken.  

Looptijd  

1/07/2021- 31/12/2022: Het project loopt gedurende anderhalf jaar. 

 

Partners  

Hoofdpartner  

Barnsley, Verenigd Koninkrijk  

Projectpartner 

Alytus, Litouwen  

Projectpartner 

Rzeszów, Polen 

Projectpartner 

Novska, Kroatië 

Projectpartner Roeselare, België

 

Budget  

Het totaalbudget voor dit project is 543.819,40 euro, waarvan 449.277,48 euro subsidie. Het budget voor Roeselare is € 86.460 waarvan 60.522 euro subsidie.  

Meer info

Het goede praktijkvoorbeeld van Barnsley lees je op deze pagina.

 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?