Herbruikbare bekers

Wat? 

Sedert 1 januari 2020 mogen overheden voor hun eigen werking geen dranken meer serveren in wegwerpbekers of in eenmalige drankverpakkingen. Daarnaast is het op alle evenementen verboden om dranken te serveren in wegwerpbekertjes, blikjes en petflesjes. 

Er zijn heel wat gebruiksvriendelijke alternatieven voor wegwerpbekers. Er bestaan herbruikbare bekers die perfect afwasbaar zijn in polycarbonaat, in tritan en polypropyleen. Ze zijn er nu in verschillende types en formaten. Je ziet nauwelijks het verschil met glas en ze zijn quasi onbreekbaar. Glas/porselein is vanuit duurzaamheids oogpunt zeker aan te raden, maar soms niet aangewezen voor de veiligheid en/of de veiligheidsdiensten. Je leest hier de brief over aankomende wetswijzigingen rond cateringmateriaal op evenementen vanaf 2023.

De links waarnaar verwezen wordt in bovenstaande brief kan je hieronder vinden:

 

Herbruikbare bekers moet je uiteraard afwassen. Heb je geen afwasmachine of spoelbak op de plaats van je evenement? Geen probleem. Er zijn mobiele wasstraten op de markt. Je kan ook gebruik maken van afwasservices op vaste locaties na je evenement. Je overweegt best wat de meest efficënte en meest milieuvriendelijke oplossing (lozen afvalwater, verbruik water/energie) is alvorens je beslist. 

Info rond duurzame maatregelen op je event 

Praktische info over het gebruik van herbruikbare bekers

Hoe? 

In Roeselare kan je als organisator van een evenement of activiteit verschillende types bekers huren via de intercommunale MIROM of andere externe aanbieders

Stad Roeselare heeft herbruikbare bekers die ze gebruikt voor haar eigen evenementen zoals bijvoorbeeld TRAX festival. 
In TRAX 2 (grote zaal met artiestenruimte, opwarmkeuken en foyer) zijn er herbruikbare bekers beschikbaar voor de huurders. 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?