De staat van het openbaar domein vaststellen

Wat? 

Voordat je start met bouwwerken moet er een tegensprekelijke vaststelling van de staat van het openbaar domein plaatsvinden.
Dit om eventuele schade die reeds aanwezig is te kunnen vastleggen.

Hoe? 

De staat van het openbaar domein vaststellen kan op verschillende manieren gebeuren.

  • Indien er schade is aan het openbaar domein, maak je zelf een paar foto's. Een overzichtsfoto die de ligging van de woning duidelijk maakt en foto's waarop eventuele schade of mankementen duidelijk zichtbaar zijn. De foto's kan je doormailen naar stedenbouw [at] roeselare.be (subject: vaststelling%20schade%20aan%20het%20openbaar%20domein) . Vermeld hierbij dat het gaat over vaststelling van schade aan het openbaar domein, de ligging van de woning, het nummer van je bouwdossier en de opmerkingen over de vastgestelde schade.
  • De staat van het openbaar domein vaststellen kan ook gebeuren door externe experten. De kosten voor een externe vaststelling zijn voor de aanvrager. Het verslag moet vóór de aanvang van de werken aan stad Roeselare bezorgd worden.
     

Als er geen vaststelling van de staat van het openbaar domein gebeurt, wordt verondersteld dat het openbaar domein zich in goede staat bevindt en dat er geen schade of mankementen zijn bij aanvang van de werken.

Nadat de werken uitgevoerd zijn, wordt de staat van het openbaar domein gecontroleerd door onze technische medewerker en zal de eventuele schade aangerekend worden van de waarborg van de bouwheer. Na het einde van de werken kan je de aanvraag tot terugbetaling digitaal aanvragen via deze link.

De waarborgen worden terugbetaald van zodra aan alle voorwaarden is voldaan. Hou er rekening mee dat deze procedure ongeveer twee maanden in beslag neemt.

 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?