Zwerfvuilopruimactie

Openingsuren & contact

Beleidsontwikkeling Ruimte

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(22/07) tot (enkel telefonisch) en van tot (enkel telefonisch )
Telefoon1788
1788 [at] roeselare.be

Wat is zwerfvuil?

Zwerfvuil is afval dat op ongewenste plaatsen wordt achtergelaten. Het kan gaan van kleine items zoals sigarettenpeuken, kauwgom en verpakkingsmateriaal tot grotere voorwerpen zoals flessen en blikjes.

Zwerfvuilopruimactie organiseren

Voor particulieren

Wil je met enkele vrienden, jouw gezin, familie, ... een zwerfvuilopruimactie op poten zetten? Dan ondersteunen wij jullie graag met het nodige materiaal.

Via dit online formulier kan je het nodige materiaal bestellen: grijpers, afvalzakken, handschoenen, ... Zo kan je vlot aan de slag! 

Voor organisaties

Als organisatie kan je een zwerfvuilopruimactie op poten zetten én hiervoor een subsidie ontvangen. Bekijk hier het subsidiereglement.

Je hoeft enkel maar het deelnameformulier en eindverslag in te vullen:

Sluikstort melden

Kom je tijdens jouw opruimactie grote stukken afval tegen die je onmogelijk kan meenemen (bv. een zetel, matras, ...)? Meld dit via 1788. Vermeld de locatie en welk afval er ligt, dan zorgen wij dat dit opgehaald wordt.

Word Mooimaker #VANRSL

Wil je op regelmatige basis zwerfvuil helpen opruimen? Word Mooimaker!

Mooimakers zijn mensen die actief bijdragen aan het verbeteren en verfraaien van hun omgeving. Ze nemen verschillende initiatieven om hun buurt of stad schoner en aantrekkelijker te maken.

Word Mooimaker #VANRSL en maak het verschil in een schoner Roeselare!

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?