Dierenvoedselbank

Wat? 

In de sociale dierenvoedselbank Roeselare kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben voor een kleine prijs een voedselpakket voor hun huisdier afhalen. Een voedselpakket bevat droogvoer en, afhankelijk van het aanbod, ook natvoer, snoep, diepvriesvoer of andere extra's. Het doel is om mensen met financiële problemen te helpen zodat ze hun huisdier(en) kunnen behouden.

Wie komt in aanmerking?

Om voeding te kunnen afhalen bij de sociale dierenvoedselbank moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je bent al in het bezit van een huisdier.
  • Je hebt tijdelijk of langdurig financiële moeilijkheden en wordt geholpen door het Welzijnshuis, CAW of een schuldbemiddelaar.
  • Je bent lid van de sociale dierenvoedselbank.
     

Hoe word je lid?

Je sociaal assistent, bewindvoerder of schuldbemiddelaar kan een aanvraag doen voor lidmaatschap via de website van Beestjes in Nesten. Binnen vijf werkdagen wordt de aanvraag behandeld en krijg je een antwoord.

Praktische informatie

De sociale dierenvoedselbank is elke derde woensdagnamiddag van de maand geopend van 14 uur tot 17 uur in Buurthuis Tof van Tinneke, Rumbeeksesteenweg 30/bus 25, 8800 Roeselare. Het buurthuis is bereikbaar via de inrit ter hoogte van Damberdstraat 62 (auto, te voet, fiets) en via de toegang ter hoogte van Rumbeeksesteenweg 10 A (te voet, fiets).

Voor meer informatie, bezoek de website van Beestjes in Nesten via www.beestjesinnesten.be.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?