Volkstuinparken in Roeselare

Wat? 

Ben je op zoek naar een plek om je eigen groentjes te kweken of om in te stappen in een project van samentuinieren in een eigen tuintje? Dan zijn er momenteel drie volkstuinparken in Roeselare waar je terecht kan.

Heb je interesse om in te stappen één van onderstaande volkstuinparken, geef dan je gegevens op via onderstaande link. TuinHier Roeselare verzamelt de kandidaturen en legt een wachtlijst aan. Van zodra een moestuintje vrijkomt of van zodra TuinHier Roeselare start met een nieuw project, brengen ze je op de hoogte.

Vul hier je gegevens in.

Volkstuinpark ‘Wallemeers’

Kasteeldreef 1

In dit volkstuinpark zijn er 55 tuintjes en enkele gemeenschappelijke delen waar fruitbomen (laagstam), bessen en klein fruit staan. 

Daarnaast zijn ook volgende faciliteiten aanwezig: een grote, gemeenschappelijke kruidenzone, vier gemeenschappelijke zones, bergruimte, twee serres, watervoorziening, een compostwerking en een grote bloemenweide.

Tuinhier Roeselare beheert het volkstuinpark met de steun van de Stad en de Vlaamse Regering.

Info: beheerder Filip Vercambre
hallo [at] tuinhier-roeselare.be

Volkstuinpark Wallemeers

Volkstuinpark ‘Licht en Ruimte’ 

Eugeen Laridonstraat 10/20

Deze volkstuin telt ruim 25 percelen en heeft volgende voorzieningen: een grote gemeenschappelijke kruidentuin, twee serres, een bergruimte voor tuingerief, wateraansluiting, gemeenschappelijk tuintje met fruitbomen, een kippenproject, een compostproject.

Tuinhier Roeselare beheert het volkstuinpark met de steun van de Stad en de Vlaamse Regering.

Info: beheerder Kristien Devisch
hallo [at] tuinhier-roeselare.be

Volkstuinpark Licht en Ruimte

Volkstuinpark ‘Tumulustuintjes’

Achterzijde Meensesteenweg 233, te bereiken via de H.-Hartstraat

Dit volkstuinparkje ligt op privé-grond en is onder beheer van het buurtcomité. Het volkstuinparkje is een samenwerking tussen het buurtcomité Tumulus en Tuinhier Roeselare.

In dit volkstuinparkje zijn er 12 tuintjes waarvan er 4 aan de basisschool “Sprankel “ toegewezen zijn. Op deze 4 tuintjes maken de leerlingen van Sprankel kennis met de moestuin en kweken ze groentjes. Tuinhier Roeselare ondersteunt hen hierbij.

De volkstuinpark heeft volgende voorzieningen: een zithoek, een gemeenschappelijke kruidentuin, een serre, een bergruimte voor tuingerief, water, een minibosje met fruitbomen, een kippenproject, een compostproject.

Info: beheerder Veroniek Gysels

hallo [at] tuinhier-roeselare.be 

Volkstuinpark Tumulustuintjes

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?