Dovy Natourcriterium wordt opnieuw wielerfeest

28 juni 2023

Op dinsdag 25 juli 2023 organiseert vzw Roeselare Koerst in samenwerking met de Stad met veel enthousiasme de 13de editie van het Dovy Natourcriterium. Na het overweldigende succes van vorig jaar, waarbij het stadscentrum van Roeselare werd overspoeld door meer dan 30.000 enthousiaste toeschouwers die de thuiskomst van Wout Van Aert vierden, belooft dit jaarlijkse evenement opnieuw een spektakel van formaat te worden. 

Het Dovy Natourcriterium staat bekend als dé kans bij uitstek om je wielerhelden van de Tour de France van dichtbij te bewonderen. Nationale en internationale toppers uit het wielerpeloton zullen naar Roeselare afreizen om deel te nemen aan het grootste natourcriterium van de lage landen. Voorzitter Thomas Verhaeghe verzekert dat de organisatie alles in het werk stelt om dit jaar de gele trui en de regenboogtrui naar Roeselare te halen. Bovendien markeert dit evenement de allerlaatste wedstrijd van Dadizelenaar Jens Debusschere, de Belgische kampioen van 2014, die na de race zijn fiets letterlijk en figuurlijk aan de haak zal hangen. Momenteel loopt er trouwens een pop-up expo ‘Merci Jens!’ in Koers. Museum van de Wielersport. 

In het centrum van Roeselare 

Het parcours van deze 13e editie blijft grotendeels ongewijzigd en voert langs alle grote pleinen in het centrum van Roeselare. De Moermanparking, waar dit jaar gestart en gefinisht wordt, zal volgend jaar getransformeerd worden tot een prachtig stadspark. Op de Grote Markt wordt een publieksbar opgezet, waar bezoekers elektrische fietsen kunnen testen. Aan de finish, op het de Coninckplein, wacht een groot publiekscafé met zicht op het podium.  

Kinderprogramma 

Dit jaar is er ook een speciaal programma voor gezinnen met kinderen op het Polenplein. KOERS organiseert daar Natour4kids en het hele plein wordt omgetoverd tot een fietsbehendigheidsparcours. In de late middag kunnen de kleine helden zelf een ronde rijden over het officiële parcours. En alsof dat nog niet genoeg is, is het museum die dag tot 21 u. volledig gratis toegankelijk voor (groot)ouders! 

Nostalgie 

Naast het hoofdevenement wordt dit jaar een gloednieuwe wedstrijd geïntroduceerd tijdens het 13e Dovy Natourcriterium: de 1e KOERS Gentlemen Classic. Deze bijzondere wedstrijd belooft een unieke en nostalgische ervaring te bieden aan alle wielerliefhebbers. 

De KOERS Gentlemen Classic is een race waarin bekende ex-renners het tegen elkaar opnemen. Het deelnemersveld bestaat uit gerenommeerde namen, waaronder Dirk De Wolf, Johan Museeuw, Fons De Wolf en Peter Van Petegem.  

De 1e KOERS Gentlemen Classic biedt niet alleen een geweldige gelegenheid om deze iconische renners in actie te zien, maar creëert ook een sfeer van nostalgie en bewondering voor de wielersport. Het is een eerbetoon aan de glorie en de heldendaden van het verleden, die tot op de dag van vandaag voortleven in de harten van wielerfans over de hele wereld. 

Profs starten om 19 u. 

De profs warmen zich voor het Dovy Natourcriterium op met de Rodenbach Chrono, een individuele tijdrit van 1 ronde over het parcours in het centrum. 

Het startschot voor het criterium wordt gegeven om 19 u. en de aankomst met podiumceremonie wordt verwacht rond 21.30 u. 

VIP-beleving op de Moermanparking 

Voor wie op zoek is naar een exclusieve ervaring biedt het VIP-dorp op de Moermanparking alles wat je mag verwachten van een VIP-event. Met topgastronomie, een prachtig aangeklede en ruime VIP-tent, en een uitstekend uitzicht op de start- en aankomstzone, is dit de ideale plek om van de koers te genieten. Bovendien worden de renners voor de start uitgebreid voorgesteld in de tent. Meer informatie over de VIP-arrangementen is te vinden op de website. 

Win een meet & greet met jouw idool 

En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen bezoekers vanaf 14 juli deelnemen aan een kraslotwedstrijd in de centrumwinkels van Roeselare. Hierbij maak je kans op fantastische prijzen, waaronder gesigneerde truitjes, VIP-arrangementen en zelfs een meet & greet met een toprenner. Houd de social media kanalen in de gaten voor meer informatie over deze spannende actie. 

 

Programma: 

  • 14.45 u. Start Nieuwelingen 

  • 16.15 u. Natour4Kids 

  • 16 u. 1ste KOERS Gentlemen Classic 

  • 18 u. Voorstelling Elite Renners De Coninckplein 

  • 18.30 u. Start 2de Rodenbach Chrono 

  • 19 u. Start 13de Dovy Natourcriterium 

  • 21.30 u. Aankomst  Podium

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?