Nieuws

 • Kinderen spelen bij speelcontainer
11 juni 2024

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil de Stad blijven inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij mekaar zijn.  

 • Lopers tijdens stravagathering
11 juni 2024

Op donderdag 4 juli organiseert Sport #VANRSL de 2de Strava Gathering van het jaar deze keer i.s.m. Sportline Roeselare.  

Elke recreant of sportieve loper wordt opnieuw uitgenodigd om 6 of 10 km te lopen samen met de Strava Runners 8800.  

 • Oproep volkscafés
4 juni 2024

Café San Juan, Café Au Congolais, Drinkhuis In de gouden Zeesterre, Café L’Abattoir, … Wie kent nog deze tot de verbeelding sprekende namen van herbergen en cafés die Roeselare rijk was?

 • twee honden lopen in het gras achter een balletje
4 juni 2024

Verschillende partners in Roeselare verenigen zich in een gloednieuw platform dat tot doel heeft de inzet voor dierenwelzijn in onze stad verder te versterken.

 • Lise Surmont stelt haar boek voor
4 juni 2024

Lise Surmont kreeg als Cultureel Ambassadeur (2022-2024) de steun van Stad Roeselare voor de verwezenlijking van haar eerste poëziebundel getiteld 'Wij zijn zwanen'.

 • Moermanpark als groene ontmoetingsplaats
29 november 2023

De langverwachte transformatiewerken aan de Moermanparking zijn al een tijdje bezig. Een opwindend hoofdstuk waarbij beton plaatsmaakt voor groen en parkeerplaatsen transformeren tot een oase van natuurlijke pracht.

 • ober met gevuld dienblad
4 juni 2024

Zie jij een job in de horeca wel zitten, maar mis je nog wat ervaring? Schrijf je in voor de horecabrigade en leer alle nodige skills tijdens een gratis opleiding. Gekwalificeerde docenten vol passie voor de horeca, leren je alles wat je moet weten.

 • gevel van het nieuwe stadhuis met ramenpartij
29 mei 2024

Na twee jaar van intensieve werkzaamheden staat Roeselare op een zucht van een gloednieuw, duurzaam en toegankelijk stadhuis.

 • Win je winkel
28 mei 2024

Droom jij van een eigen zaak, maar durfde je de stap nog niet te zetten? Heb je een origineel concept voor ogen of een gat in de markt gevonden? Met de unieke actie Win je winkel krijg je de kans om – met een financiële boost en begeleiding - jouw droomzaak op te starten.  

 • hond legt poot in mensenhand
28 mei 2024

Deze zomer zal de stad Roeselare een dierenrouwplaats openen, een symbolische plaats waar baasjes kunnen samenkomen om te rouwen en hun geliefde huisdieren te herdenken. Het wordt een plek van troost, verbondenheid en herinnering waar de band tussen mens en dier centraal staat.  

 • campagnebeeld renovatiecampagne
28 mei 2024

In april 2023 lanceerde de Stad de JAAA MAAR HOE-campagne, waarbij inwoners tegen een zeer voordelig tarief (50 euo i.p.v. 600 euro) renovatieadvies kunnen aanvragen bij erkende benovatiecoaches. Dit resulteerde op vandaag in 320 gedetailleerde renovatierapporten.

 • trax veel volk op een festival
28 mei 2024

Dit najaar komt Gabriel Rios naar TRAX.  Maatwerk, een samenwerking met De Spil en pelzen,  nodigde hem uit voor een clubconcert op 26 oktober. Tickets voor dit clubconcert kan je bestellen via De Spil.

 • kinderen in uniform politie, brandweer en gemeenschapswacht
1 juni 2024

Dit jaar trekken brandweerzone Midwest, politiezone RIHO en de Gemeenschapswachten van Stad Roeselare er weer op uit met ‘Preventie in je wijk’ om hun aanbod extra in de kijker te zetten.

 • campagnebeeld menstruatiewelzijn met getekende maandverbanden
28 mei 2024

Roeselare maakt menstruatieproducten gratis beschikbaar voor scholieren dankzij 40 menstruatiekastjes

 • kapel in nieuw aangelegd omgeving, klaar om gras te zaaien
28 mei 2024

In het kader van het project klein erfgoed hebben we de Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Altijd Blijvende Bijstand op de hoek van de Kleine Bassinstraat en de Landbouwstraat een verfraaiing gegeven. Dit pleintje heeft een volledige metamorfose ondergaan.  

 • 4 mensen rond een tafel tussen de foeders van brouwerij Rodenbach
27 mei 2024

Iedereen gebeten krijgen door Roeselare, dat is waar de Rodenbachstad deze zomer nog steeds voluit voor gaat.

 • twee mensen kijken naar aan etalage met kledij
23 mei 2024

Wie droomt van een eigen winkel, maakt binnenkort kans om die te winnen in Roeselare. Een volledig starterspakket inclusief een jaar lang huur, begeleiding, inrichtings- en mediabudget zorgt voor een succesvolle doorstart van een nieuw, origineel concept.  

 • Kunstenares brengt gedicht aan op muur met bijpassende tekening
23 mei 2024

Door de slechte weersomstandheden vorig najaar kon de gedicht van Anna Deketelaere, winnaar van de junior stadsdichter 2023, nu pas op een buitengevel aangebracht worden.

 • publiek op traxfestival
21 mei 2024

Op zaterdag 31 augustus maakt Roeselare zich op voor de 13e editie van het TRAX Festival.

 • lange gedekte tafel
21 mei 2024

Van 30 mei tot 9 juni organiseren SAAMO en Bond zonder Naam de Week van Verbondenheid in heel Vlaanderen. Tijdens die week worden er heel wat Langste Tafels georganiseerd.

 • buizen voor het warmtenet die klaarliggen op de straat nabij het stadhuis
21 mei 2024

Het nieuw stadhuis van Roeselare werd officieel voorzien van warmte geleverd van het warmtenet.  Deze aansluiting vormt het slotstuk voor een belangrijke uitbreiding van het warmtenet in het stadscentrum.

 • campagnebeeld Krottegem met urban art vrouw
18 mei 2024

In september 2022 werd het startschot gegeven voor de tweede Roeselaarse burgerbegroting. Speciaal voor Krottegem werd een totaalbudget van 200.000 euro beschikbaar gesteld.

 • regenboogvlag
17 mei 2024

Op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT), zet Roeselare naar jaarlijkse gewoonte de strijd tegen discriminatie van de LGBTQIA+ gemeenschap in de kijker.

 • bloemenweide
15 mei 2024

De Stad Roeselare zet zich al ruime tijd in voor bloemenweides en graslanden met bloembollen. Dit heeft geleid tot een geleidelijke uitbreiding van het extensieve groen, waarbij gazonpercelen werden omgezet naar graslanden op het openbaar domein.

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?