Nieuws

 • twee mensen kijken naar aan etalage met kledij
23 mei 2024

Wie droomt van een eigen winkel, maakt binnenkort kans om die te winnen in Roeselare. Een volledig starterspakket inclusief een jaar lang huur, begeleiding, inrichtings- en mediabudget zorgt voor een succesvolle doorstart van een nieuw, origineel concept.  

 • Kunstenares brengt gedicht aan op muur met bijpassende tekening
23 mei 2024

Door de slechte weersomstandheden vorig najaar kon de gedicht van Anna Deketelaere, winnaar van de junior stadsdichter 2023, nu pas op een buitengevel aangebracht worden.

 • publiek op traxfestival
21 mei 2024

Op zaterdag 31 augustus maakt Roeselare zich op voor de 13e editie van het TRAX Festival.

 • lange gedekte tafel
21 mei 2024

Van 30 mei tot 9 juni organiseren SAAMO en Bond zonder Naam de Week van Verbondenheid in heel Vlaanderen. Tijdens die week worden er heel wat Langste Tafels georganiseerd.

 • buizen voor het warmtenet die klaarliggen op de straat nabij het stadhuis
21 mei 2024

Het nieuw stadhuis van Roeselare werd officieel voorzien van warmte geleverd van het warmtenet.  Deze aansluiting vormt het slotstuk voor een belangrijke uitbreiding van het warmtenet in het stadscentrum.

 • campagnebeeld Krottegem met urban art vrouw
18 mei 2024

In september 2022 werd het startschot gegeven voor de tweede Roeselaarse burgerbegroting. Speciaal voor Krottegem werd een totaalbudget van 200.000 euro beschikbaar gesteld.

 • regenboogvlag
17 mei 2024

Op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT), zet Roeselare naar jaarlijkse gewoonte de strijd tegen discriminatie van de LGBTQIA+ gemeenschap in de kijker.

 • bloemenweide
15 mei 2024

De Stad Roeselare zet zich al ruime tijd in voor bloemenweides en graslanden met bloembollen. Dit heeft geleid tot een geleidelijke uitbreiding van het extensieve groen, waarbij gazonpercelen werden omgezet naar graslanden op het openbaar domein.

 • huizen met straat en mensen: tekening als campagnebeeld
15 mei 2024

In onze stad wonen veel mensen met verschillende achtergronden.

 • campagnebeeld met 4 mensen blij verwonderd
14 mei 2024

Van vrijdag 21 tot en met maandag 24 juni trappen we de zomer op gang met hét vierdaagse feest in de Stad.

 • Olympisch wielertruitje
14 mei 2024

Maandag 22 mei: Olympische praatavond

Praatavond met olympische toppers in TRAX. Niemand minder dan ‘Gouden’ Greg Van Avermaet neemt plaats op de sofa bij Sporza-journalist Sammy Neyrinck. 

 • papa met kind eten een ijsje
14 mei 2024

Stad Roeselare pakt uit met twee nieuwe smakelijke activiteiten : de Gebeten door Roeselare-fietsroute en de mogelijkheid om, naast picknickmanden, ook aperomanden te reserveren.  Laat het picknickseizoen maar komen!

Gebeten door Roeselare-fietsroute  

 • Hennie Kuiper op bezoek in KOERS
14 mei 2024

Niet alleen voor Mathieu van der Poel was het wielervoorjaar een geslaagde onderneming, ook KOERS.

 • campagnebeeld met luchtfoto van Roeselare
14 mei 2024

Op dinsdag 18 juni organiseert de Stad Roeselare in TRAX het event ‘Roeselare maakt stad – Stad maakt Roeselare’.

 • Adriaen Willaert orgel
13 mei 2024

Stad Roeselare beschikt over een rijk en waardevol orgelpatrimonium. Om onze kerkorgels als cultureel erfgoed onder de aandacht te brengen organisereert de Stad samen met Orgelkring Adriaen Willaert jaarlijks een orgelfestival. 

 • vader en dochter mooimaker op affiche
6 mei 2024

Stad Roeselare lanceerde op maandag 6 mei, samen met de Mooimakers #VANRSL, de affichecampagne “Mooimaker zoekt mooi maatje”, een initiatief om het vrijwillige opruimwerk in onze stad verder te versterken en uit te breiden.  

 • campagnebeeld renovatiecampagne
7 mei 2024

Voor het wijkrenovatieproject “Energiewijk Krottegem” testte stad Roeselare samen met de Provincie West-Vlaanderen allerlei tools uit om mensen actief te ondersteunen bij hun renovatie.

 • kleurrijke vlaggetjes in de lucht
7 mei 2024

De Week van de Opvoeding komt er weer aan. Ook dit jaar belooft het een boeiende en leuke ervaring te worden voor ouders, opvoeders en gezinnen in Roeselare. Van 15 tot 22 mei zijn er tal van activiteiten die opvoeding in de schijnwerpers plaatsen.  

 • kleine bassin met zicht op wandelpad en houten brug
7 mei 2024

Om blauwalgen op de Kleine Bassin dit en komende jaren te vermijden, werden eind april twee ultrasone golftoestellen geïnstalleerd.  De geavanceerde toestellen (Ultrasone Aquasonic NT7) zijn geplaatst net onder het wateroppervlak.

 • affiche TRAX festival
7 mei 2024

Via de contest van VI.BE, het steunpunt voor artiesten en de muzieksector, maken opkomende bands een speelkans om op het TRAX-podium op te treden. 

Denk jij dat je klaar bent om de volgende stap te zetten en wie weet zelfs het TRAX Festival op gang te trappen?  

 • Vergroening Stationsplein
10 november 2023

Het Stationsplein krijgt tegen de Batjes van 2024 een groenere aanblik. Verschillende grote betontegels maken plaats voor groenzones met extra bomen. Een deel van de kortparkeerzone wordt omgevormd tot een nieuwe speelzone voor kinderen.

 • 2 lachende, winkelende dames op straat
30 april 2024

Voor de vierde keer al valt er maar liefst 7.500 euro aan shoppingtegoed te winnen gedurende de hele maand mei. De Stad en de vzw Shopping & Centrum Roeselare slaan de handen in elkaar en belonen maar liefst 15 shoppers met een Roeselare Kadobon t.w.v. 500 euro. 

 • de herbestemde kerk van Beitem van aan de voorkant
30 april 2024

Op 12 mei houdt de Beythem Kerke een opendeurdag. De honderd jaar oude kerk langs de Meensesteenweg onderging een metamorfose tot gemeenschapszaal. Dit historische gebouw is nu het kloppend hart van Beitem, waar lokale verenigingen samenkomen.

 • Olympische trui van André Noyelle
30 april 2024

Op woensdag 22 mei organiseert Sport #VANRSL in samenwerking met KOERS. Museum van de Wielersport een olympische praatavond in Trax. Verschillende Belgische toppers met een verleden en toekomst op de Spelen delen hun ervaringen met het publiek.

 • campagnebeeld Fiets de stad
29 april 2024

Twee maand geleden lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten.  De Architectuurprijs Roeselare reikt zowel een jury- als een publieksprijs uit voor twee...

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?