Roeselare zet in op TRAX als volwaardig muziekcentrum

28 Februari 2023

In de aanloop naar een volwaardig muziekcentrum TRAX wordt voorzien in de verderzetting van de Maatwerkconcerten samen met De Spil.
Dit project heeft als doel een kwalitatief muzikaal aanbod uit te bouwen met minstens een regionale uitstraling en met verschillende eigentijdse muzikale stromingen.  De klemtoon ligt op de Roeselaarse ticketverkopers en de volledige provincie West-Vlaanderen. Maar de Maatwerk concerten trekken zelfs bezoekers aan buiten de provincie tot over de landsgrenzen heen.  

Het eerste concert in de reeks is op vrijdag 24 maart van de Nederlandse muzikant/producer Benny Sings met heerlijke luchtige, lo-fi popsongs geïnspireerd door hiphop, soul en jazz. Inmiddels viert Benny Sings zijn 20 jaar in het vak. Een verjaardag die hij viert in Amsterdam, Londen, Berlijn en als enige Belgische show ook met een Maatwerk concert in TRAX!  

Daarnaast zal op 3 mei 2023 een Popraad georganiseerd worden voor muzikanten en organisatoren. Deze kunnen er hun stem laten horen om het lokaal muziekbeleid van Roeselare verder mee te verdiepen en de ontwikkeling van het muziekcentrum mee vorm te geven. Aan de hand van een online enquête worden de lokale muzikanten, dj’s, producers en multiperformers bevraagd. Het rapport dat gemaakt wordt door VI.BE op basis van de enquêteresultaten vormt de leidraad voor het gesprek. 

Ben jij muzikant, producer, DJ en heb je interesse? Mail je contactgegevens door naar vrijetij [at] roeselare.be 

Ook wordt in 2023 de concertzaal van TRAX ook voorzien van een klank- en lichtinstallatie om de muziekorganisatoren te faciliteren bij de organisatie van hun muziekevents. 

  • trax-festival
Toon vergrote weergave in een popup (trax-festival)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?