Nieuws: Evenementen

Nieuws: Evenementen

Alle nieuws

  • kinderkruiwagen met hark, spade en step tijdens boomplantactie

De boomplantactie die nu zondag 26 maart gepland was in het Bergmolenbos, moet helaas opnieuw worden afgelast.

Genieten jouw culturele prestaties, deze van jouw vereniging of organisatie erkenning buiten de stadsgrenzen? Behaalde je nationale of internationale prijzen, of krijg je opdrachten in binnen- en buitenland door erkende kunstinstellingen of culturele organisaties?

  • Mathieu Bonne loopt op zanderige weg

Op woensdag 26 april om 19.30 u. organiseert Sport #VANRSL een sessie met Matthieu Bonne in KOERS. Museum van de Wielersport.

Matthieu is een avonturier die zijn fysieke grenzen verlegt door middel van extreme sporten die te maken hebben met fietsen, lopen en zwemmen.

Op 21 maart opent Het Kunstuur in de Sint-Amandskerk. In Mechelen en Hasselt lokte de unieke kunstexpo duizenden bezoekers, en ook in Roeselare is de voorverkoop nu al een succes.

Met de oproep “Zet een versierde stoel buiten en maak er op 26 mei 2023 een feestelijk en gezellig moment van samen met je buren!” lanceert Stad Roeselare op 7 maart de campagne Dag van de buren.

  • Adriaen Willaertorgel in de Sint-Michielskerk

Stad Roeselare beschikt over een rijk en waardevol orgelpatrimonium. Wist je dat alle orgels samen de mogelijkheid bieden om een periode van 500 jaar orgelmuziek origineel weer te geven? Onze kerkorgels verdienen dan ook alle aandacht als cultureel erfgoed.   

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?