Nieuws

 • stationsplein met bomen en banken
24 juni 2022

Met de zomer in aantocht kondigt zich een periode aan met veel activiteit in de stad.  Het is uiteraard de bedoeling dat de bewoners en de bezoekers van de stad deze zomer op een aangename manier kunnen beleven.  Om de openbare rust, veiligheid en gezondheid zo optimaal mogelijk te garanderen,...

 • kind op fiets met tekst veilig naar school
24 juni 2022

Veiligheid aan de schoolpoort is een absolute prioriteit voor het stadsbestuur VANRSL. Daarom wordt er al sinds 2020 op een uniforme manier gewerkt om alle schoolomgevingen #VANRSL op een zelfde manier uit te rusten. De schoolvakanties zijn kalmere perioden.

 • Vogelgriepvirus
24 juni 2022

De voorbije weken werd in onze buurlanden een versterkte uitbraak van het vogelgriepvirus H5N1 vastgesteld. Het virus circuleert al sinds het najaar in West-Europa, maar in het broedseizoen lijkt de besmetting fors toe te nemen.

23 juni 2022

De drie grote pijlers waarop het nieuwe mobiliteitsplan steunt zijn verkeersveiligheid, leefbaarheid en leesbaarheid. Dit realiseren we met een uitgebreide zone 30, fietsstraten en circulatiewijzigingen.

 • horeca awards '22
22 juni 2022

Op woensdag 22 juni vond de vierde editie van de Horeca Awards Roeselare plaats. Tal van horecaondernemers verzamelden op de Trax-site waar tijdens een absolute topavond het kruim van de Roeselaarse horeca in de bloemetjes werd gezet voor hun dynamiek en ondernemerszin.

 • fietsen van de testkaravaan op een rij
23 juni 2022

Heel wat medewerkers van Stad en OCMW Roeselare gaven hun auto de voorbije 14 dagen verlof.  

 • strandstoel met zonnebril, handdoek, teenslippers, ...
23 juni 2022

Met de preventiecampagne ‘Hou je maten in de gaten’ roepen we jongeren op zorg te dragen voor elkaar tijdens evenementen en feesten.

 • troostende handen
24 juni 2022

Op 23 juni, de Dag van de Mantelzorg, worden de mantelzorgers #VANRSL in de kijker gezet. Er wordt een receptie georganiseerd voor alle mantelzorgers en de personen waaraan ze ondersteuning bieden.

 • bloeiende stokrozen
22 juni 2022

Al wie in Roeselare een gevel-of tegeltuintje aanlegt, mee zorgt voor een mooie bebloeming en de Stad zo helpt om meer te ontharden en vergroening, wordt voortaan letterlijk in de bloemtjes gezet. 

 • rij fietsen
22 juni 2022

De afgelopen weken volgden acht volwassenen een lessenreeks Fietsen voor volwassenen. Ze ontvingen op de laatste lesdag hun diploma.

 • vernieuwde Jan Mahieustraat met groen en rustplekken
17 juni 2022

Na ongeveer 7 maanden hard labeur zit de Jan Mahieustraat in een nieuw hip, fris jasje. Op vraag van de handelaars is er meer plaats gekomen voor wandelaars, toegankelijke voetpaden en leuke terrassen.

 • Batjes historische foto van de reuzenommegang
14 juni 2022

In het kader van 90 jaar Batjes wordt Galerie Blomme twee dagen omgetoverd tot het Huis van de Batjes. In een nostalgisch decor kan je er heel wat foto’s, filmpjes en memorabilia bekijken én je herinneringen en anekdotes aan de batjes achterlaten.

 • nachtopvang
18 juni 2022

Op maandag 20 juni wordt de nachtopvang voor dak –en thuislozen op de site van RSL Op Post in de Brugsesteenweg in gebruik genomen. De naam ‘Het PosThuis’ verwijst enerzijds naar de vroegere Postsite, en anderzijds naar huis en thuis.

 • Kinderen spelen aan een open speelcontainer
4 juni 2022

Na het succes van de voorbije jaren, is stad Roeselare er dit jaar opnieuw met vier themacontainers die telkens drie weken op dezelfde locatie blijven staan. Verder worden er twee andere worden verhuurd. 

 • handelaars uit de ooststraat met schop, bezem en verkeersborden
1 juni 2022

De rijweg in de Ooststraat is aan vernieuwing toe. Op verschillende plaatsen zie je schade aan het wegdek. Daar brengen we in augustus verandering in.

 • Meisje in het groen
31 mei 2022

Op zondag 5 juni gaat PARK door, een feest voor biodiversiteit in het Stadspark.

 • plannen voor bouwvergunning
2 juni 2022

De Vlaamse Confederatie Bouw onderzocht de gemiddelde doorlooptijd van bouwaanvragen in Vlaanderen. Uit de resultaten blijkt dat er nogal wat regionale verschillen bestaan. De provincie West-Vlaanderen scoort in het algemeen vrij goed.

 • picknick aan het kasteel van Rumbeke
31 mei 2022

‘Gebeten door Roeselare’, onder die noemer bundelt Roeselare het zomeraanbod waarmee de stad zowel bezoekers als eigen inwoners wil verleiden.

 • gezin Mooimakers op stap
31 mei 2022

Stad Roeselare zet heel sterk in op de algemene netheid van haar straten en pleinen. Denk maar aan de nieuwe straatvuilnisbakken, sensibilisering én handhaving waar nodig, preventie-acties, … Deze inzet werpt nu duidelijk zijn vruchten af. En daar zijn we heel blij om.

 • grote bassin
31 mei 2022

Stad Roeselare bereidt zich voor op een mogelijke periode van droogte met Droogteplan en Klimaatadaptatieplan

 • campagnebeeld Dag van de buren met mensen op een stoel
28 mei 2022

Editie 2022 van Dag van de Buren #VANRSL bracht opnieuw heel wat buren samen:

 • marktdag
24 mei 2022

In april liep de actie Maand van de Markt. Gedurende 4 dinsdagmarkten kon men bij iedere aankoop een invulkaartje deponeren en zo kans maken op een van de vele prijzen.  In RSL werden 10 000 deelnames aan de wedstrijd geregistreerd.

 • voetjes op bosgrond
22 mei 2022

Stad Roeselare en BOS+ sloegen de handen in elkaar om samen met de buurt eerste Wonderwoudje#VANRSL aan te planten op het plein aan de Ange Angilisstraat. Het vierde leerjaar van GO! basisschool Windekind Rumbeke hielp mee om dit natuurlijk speelparadijs te ontwerpen.

 • jongere in rolstoel in sportlokaal
21 mei 2022

De afgelopen vijf weken liep een G-Sport-Initiatiereeks waarbij jongeren met een beperking bij diverse sportclubs #VANRSL konden proeven van het aanbod.

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?