Nieuws

 • gerestaureerde kapel Heilige Familie
31 mei 2023

De kapel van de Heilige Familie in Oekene had nood aan een grondige opknapbeurt. De eigenaar de heer Sabbe en stad Roeselare sloegen de handen in elkaar om deze kapel die dateert van de tweede helft van de 19de eeuw aan te pakken zodat ze de volgende 150 jaar kan doorstaan.   

 • man op gekleurd stoeltje in het groen
31 mei 2023

Samen met het mooie weer, zijn daar ook opnieuw de rode, gele en blauwe losse parkstoeltjes! Zet u .. en geniet!  

 • eerste visie op school, bib en O.L.V.-markt
30 mei 2023

Het projectgebied in hartje Krottegem is in de volksmond beter gekend als de site Damman-Croes werd door Stad Roeselare en curator verkocht aan projectontwikkelaar CAAAP.

 • eend aan de waterkant
30 mei 2023

Onder voorbehoud van droog weer, wordt deze zomer door de Provincie West-Vlaanderen gestart met de aanleg van het gecontroleerd overstromingsgebied (kortweg G.O.G.) aan de Collievijverbeek in de Zilverbergstraat.

 • Veel bezoekers batjes in de Ooststraat
30 mei 2023

Na een succesvolle jubileumeditie vorig jaar, zijn we helemaal klaar om samen de zomer op gang te trappen met de leukste braderie van het jaar.  

 • diksmuidsesteenweg
24 Februari 2023

Huidige fase van de werken 

Vanaf 30 mei starten de nutswerken aan de kant van Schiervelde. Die zullen wellicht zes weken duren. Daarna werken de nutsmaatschappijen aan de kant van de REO-veiling, vermoedelijk tot eind augustus.

 • Moermanpark_zijwaarts
25 mei 2023

Binnenkort starten nutswerken in de buurt. Die zijn nodig om straks van de Moermanparking een fantastisch groen park te maken.

 • oude foto van brandweerlieden in Arsenaal
23 mei 2023

KOERS in Roeselare viert dit jaar zowel zijn 25ste verjaardag als de 120ste van het Arsenaal, de voormalige brandweerkazerne waarin het Museum van de Wielersport al sinds de oprichting huist.

 • gezin picknickt op deken in het bergmolenbos
23 mei 2023

Tot eind september kan je opnieuw genieten van een heerlijke picknick met lokaal lekkers. Net als vorig jaar zijn er picknickkasten in het Sterrebos en in het Stadspark. Dit jaar is er in het Bergmolenbos een derde picknickplek.

 • lange gedekte tafel
22 mei 2023

Tijdens de Week van Verbondenheid worden alle Roeselarenaars uitgenodigd om op te komen voor meer menselijke warmte en oprechte verbinding. Om muren te breken. Muren waarachter eenzaamheid schuilgaat en muren tussen mensen.  Tussen 26 mei en 6 juni zullen in onze stad 12 Langste Tafels staan.

 • eenjarigen wachten op aanplant in stedelijke ateliers
22 mei 2023

Stad Roeselare zet in op een zomer vol bloeiplezier met bloemrijke aanplantingen en bijenvriendelijke projecten.

 • hand met virtuele stad en data
16 mei 2023

Roeselare bouwt haar weg naar een slimme én duurzame stad verder uit. Dat doet de Stad samen met verschillende doelgroepen, zoals bedrijven, burgers, scholen,… . Een nieuw project dat daaraan toegevoegd wordt, heet REVOLT.

 • nieuw stadhuis ingang Grote Markt
16 mei 2023

Het toekomstige stadhuis van Roeselare wordt door de renovatie van het waardevolle onroerend erfgoed opnieuw een icoon in de stad. Ook binnen en rondom kiest Stad Roeselare ervoor om erfgoed en kunst te integreren.

 • tafelvlaggetje sport #VANRSL
16 mei 2023

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor elke vereniging maar ook voor sportbeleving binnen de Stad Roeselare.

12 mei 2023

Als kindbegeleider zorg je voor de toekomst van onze stad. Jullie goed ondersteunen is dan ook essentieel.

 • regenboogvlag
9 mei 2023

17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, ook wel IDAHOT genoemd. Elk jaar zet Stad Roeselare op die dag verdraagzaamheid en de strijd tegen homo- en transfobie in de kijker. De stad organiseert 3 weken lang verschillende activiteiten rond het centrale thema ‘veiligheid’:

 • meisje met fietshelm met duim omhoog
9 mei 2023

In Roeselare duiken steevast dezelfde kleuren en elementen op aan de schoolpoorten. De opvallend brede zebrapaden, Octopuspalen en markeringen zetten je er als automobilist toe aan om je snelheid te minderen.

 • nieuwe Moermanpark gezien vanaf Sint-Amandsstraat
9 mei 2023

Op het eind van de 19de eeuw deed de locatie dienst als huisvesting voor de ververij en weverij van Moerman Frères. Na de sluiting in 1956 tot in 2010, gebruikte het Gemeenschapsonderwijs GO! de site als schoolgebouw.

 • ontwerp Elsenhof
9 mei 2023

De site van ’t Elsenhof in de Kardinaal Cardijnlaan wordt straks omgetoverd tot een plek voor de buurt waar plaats is voor zachte recreatie, spel en onmoeting in een groen kader. Daarbij gaat veel aandacht naar natuurontwikkeling en biodiversiteit.

 • Lekker betrapt
25 april 2023

Smeer je kuiten maar in, want tijdens de Week van de korte keten kan je opnieuw deelnemen aan een fietstocht langs lokale lekkernijen! Neem een kijkje achter de schermen en geniet van (h)eerlijke proevertjes. Dit jaar valt de fietstocht pal op Moederdag, zondag 14 mei.

 • nieuw stadhuis ingang Grote Markt
7 mei 2023

Voor Openwervendag zette het stadhuis van Roeselare de werfhekkens eenmalig open. De werf wordt in de toekomst het huis van alle Roeselarenaars, het bestuur en 300 stadsmedewerkers. Momenteel wordt nog hard gewerkt om dit duurzame stadhuis te bouwen en de historische panden te renoveren.

 • banner slimste cybermens
4 mei 2023

Om de burgers te sensibiliseren rond internetcriminaliteit en hen hierbij actief te betrekken, is er een nieuw concept uitgewerkt in samenwerking met het Roeselaarse initiatief DIGIE. Het resultaat is een workshop waarin we zowel informeren alsook voorbeelden en ervaringen uitwisselen. 

 • leerkrachten en leerlingen aan de Broederschool
2 mei 2023

Langs de gevel van de Broederschool in de Mandellaan werd de langste geveltuin van de stad aangelegd! Met ondersteuning van de Stad Roeselare, zetten twee klassen Wetenschappen samen met leerkracht Aardrijkskunde Greet Clarysse hun schouders onder dit 46 meter lange project. 

 • Boury en zijn vrouw als ambassador of Goesting
2 mei 2023

Toerisme Vlaanderen lanceerde vorig week een nieuw culinair collectief ‘GOESTING’: 21 culinaire makers, van topchefs tot chocolatiers, brouwers en diverse producenten, slaan samen de handen in elkaar om de Vlaamse gastronomie op de culinaire wereldkaart te zetten.

 • parkbegraafplaats
2 mei 2023

Voortaan zal de oude stedelijke begraafplaats van 15 mei tot en met 15 september open zijn van 7 tot 21 uur.
Tijdens periode 16 september tot en met 14 mei is de oude stedelijke begraafplaats  een uurtje minder lang open, namelijk van 7  tot 20 uur.  

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?