Nieuws

19 oktober 2021

Tien jaar geleden werd het nieuwe gedeelte van de stedelijke begraafplaats in de Groenestraat geopend. Met het nieuwe gedeelte verdubbelde de oppervlakte van de begraafplaats van vier naar acht hectare. 

 • bloemen aan urnenwand op begraafplaats
19 oktober 2021

Verkeerssituatie nieuwe begraafplaats Groenestraat rond Allerheiligen

Om de verkeersdrukte wat in goede banen te leiden gelden wordt van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november in de Groenestraat, tussen de gewestweg N32 (Rijksweg) en de Piljoenstraat :

 • onthaal 1788 in ARhus
19 oktober 2021

Op Allerheiligen en Wapenstilstand (1 en11 november) zijn alle stadsdiensten gesloten. Je kan wel een bezoekje brengen aan KOERS. Museum van de Wielersport.

 • krant Beveren
19 oktober 2021

Deze week wordt een eerste krant voor Beveren bedeeld naar alle inwoners van Beveren. Hiermee wil stad Roeselare de Bevernaar op de hoogte brengen en houden van de plannen die ze heeft met de deelgemeente.

 • man met vrouw op zetel - luisterend oor
14 oktober 2021

Stad Roeselare zet, samen met  zorgpartners uit Kwadraat en netwerk geestelijke gezondheid Midden-West-Vlaanderen het project rond geestelijke gezondheid bij ouderen verder in de lokale dienstencentra Ten Elsberge en Schiervelde. Ook het Huisartsenhuis springt mee op de kar. 

15 oktober 2021

Rioolaansluiting op openbaar rioleringsstelsel

Op dinsdag 19 en woensdag 20 oktober zal de Krekelstraat, t.h.v. huisnummer 56, onderbroken zijn door een rioolaansluiting. Een omleiding wordt voorzien. 

 • bloembollen planten
12 oktober 2021

Kinderen van het 1ste en 4de leerjaar van de Centrumschool planten in groepjes van twee 3780 bloembollen aan op het de Coninckplein.

 • bloembollen planten
11 oktober 2021

Vorig jaar stelden buurtbewoners van het Heilig Kruisplein voor om het plein te verfraaien met bloembollen. Daar had de stad wel oren naar. Roeselare wil de komende jaren immers hard inzetten op meer biodiversiteit in de stad.

 • Afbeeding van Crea Print Group - de nieuwe locatie voor het vaccinatiecentrum
10 oktober 2021

Op 1 oktober keurde de Vlaamse Regering de verlenging van de vaccinatiecentra goed. Op 4 oktober werd een webinar gegeven met de praktische en operationele implicaties van deze beslissing.

12 oktober 2021

Vernieuwen kabels en leidingen

 • iedereen vanrsl draagt zijn blaadje bij
6 oktober 2021

Roeselare mag groener zijn, dat is duidelijk de wens van de Roeselarenaar. In 2020 gaf 39,7% van de respondenten tijdens een bevraging aan dat er meer aandacht moet zijn voor een groene stad, zodat het ook in de toekomst leuk wonen blijft in Roeselare.

 • huis renoveren
6 oktober 2021

Het is niet steeds eenvoudig om je woning energiezuinig te maken. Wanneer je samen met Beter Renoveren op renovatiereis vertrekt, staat men voor je klaar tijdens elke stap van je project en helpt men je om de juiste aannemers én premies te vinden.

 • bladkorf
5 oktober 2021

Dit jaar werden er in totaal 236 bladkorven uitgezet op groenzones, langs de straat, in parken en op pleintjes. De korven blijven daar staan tot eind december en worden 2 keer in november en 2 keer in december geledigd.

5 oktober 2021

Plaatsen van ramen met kraan

Op vrijdag 15 oktober zal de Meenseheirweg, ter hoogte van nr. 109, worden afgesloten voor het plaatsen van ramen met behulp van een kraan. Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen.

29 september 2021

Het kriebelt om te ondernemen in Roeselare.  Heel wat nieuwe handelszaken zijn onlangs gestart, een tiental nieuwe zaken plannen in de komende weken een opening in ons centrum.

 • een duim voor een vaccinatie
29 september 2021

Wie nog wil gevaccineerd worden, kan dat doen dankzij het mobiele vaccinatieteam in Roeselare. In oktober houdt de vaccimobiel met een verpleegkundige halt op 5 plaatsen in de stad.

 • doe mee aan de groepsaankoop zonnepanelen in Roeselare
29 september 2021

Zonnepanelen zijn en blijven een interessante manier om de energiefactuur binnen de perken te houden. Om dat in de kijker te zetten lanceerde stad een digitale campagne waarbij de Stad inwoners vroeg naar hun ervaringen met zonnepanelen. 

1 oktober 2021

Demonteren torenkraan

De Oude Zilverbergstraat zal op maandag 18 oktober worden afgesloten. Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen.

Meer info

 • figuurtjes op stapeltje geld: subsidie
22 september 2021

Wie iets wil realiseren in Roeselare en daarmee het vrijetijdsaanbod van de stad verruimt, kan hiervoor financiële steun krijgen. De subsidie bedraagt minstens 500 euro en is bedoeld voor Roeselaarse verenigingen of minimaal drie individuen met een goed idee, zoals een...

 • Annemiek Van Vleuten
21 september 2021

Samen met IDLab (UGent-imec) en digital agency Glue ontwikkelde KOERS een unieke feed, die tijdens de rechtstreekse uitzending, live én synchroon parcoursgerelateerde wielerhistorische anekdotes en objecten uit de KOERScollectie voorschotelt.

 • Krottegem
21 september 2021

In het weekend van 25 en 26 september zijn alle Krottegemnaren welkom op de wijkdialoog.

Zaterdag 25 september

 • Klimaatschool de Zilverberg
21 september 2021

Via het reglement ‘Klimaatscholen #VANRSL’, dat in voege gaat op 1 oktober, wil de Stad scholen erkennen voor de inspanningen die ze doen en hen aanmoedigen om extra initiatieven te nemen om het klimaatthema in hun school onder de aandacht te brengen.

 • groene fietsveilige Diksmuidsesteenweg
21 september 2021

Om de stad beter te beschermen tegen overstromingen is buffering van het hemelwater belangrijk. Daar waar de Klauwaertsbeek in de omgeving van de Diksmuidsesteenweg stroomt, zullen verschillende werken worden uitgevoerd om wateroverlast in de toekomst te voorkomen.

 • circulatieplan Rumbeke - Koestraat
21 september 2021

In de gemeenteraad van 27 september wordt een voorstel van actieplan rond mobiliteit en verkeersveiligheid voor Rumbeke voorgelegd.

20 september 2021

Oproep

 • Genieten jouw culturele prestaties, deze van jouw vereniging of organisatie erkenning buiten de stadsgrenzen?

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?