Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

  • marktdag

In april liep de actie Maand van de Markt. Gedurende 4 dinsdagmarkten kon men bij iedere aankoop een invulkaartje deponeren en zo kans maken op een van de vele prijzen.  In RSL werden 10 000 deelnames aan de wedstrijd geregistreerd.

  • voetjes op bosgrond

Stad Roeselare en BOS+ sloegen de handen in elkaar om samen met de buurt eerste Wonderwoudje#VANRSL aan te planten op het plein aan de Ange Angilisstraat. Het vierde leerjaar van GO! basisschool Windekind Rumbeke hielp mee om dit natuurlijk speelparadijs te ontwerpen.

  • jongere in rolstoel in sportlokaal

De afgelopen vijf weken liep een G-Sport-Initiatiereeks waarbij jongeren met een beperking bij diverse sportclubs #VANRSL konden proeven van het aanbod.

Dit voorjaar slaan de Gemeenschapswachten van Stad Roeselare, de preventiedienst van politiezone RIHO en de brandweer van Roeselare opnieuw de handen in elkaar en trekken samen naar verschillende Roeselaarse wijken.  Op 21 mei hielden ze halt op de parkeerzone in de Groene-Herderstraat en aan de...

Met de sluiting van het voormalige zwembad, is er ook heel wat materiaal dat afgebroken en verwijderd wordt. De gebruikte materialen vliegen niet zomaar op de container.

Op 17 mei werd door de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen een captatieverbod vastgelegd voor de zone Heulebeek, ten zuiden van Roeselare.

Ter gelegenheid van O.L.H. Hemelvaart zijn alle stadsdiensten gesloten op donderdag 26 mei.

  • bomenteller

RSL Boomt, het actieplan van de Stad Roeselare, heeft de ambitie om tegen 2025 zo’n 100.000 nieuwe bomen aan te planten.

  • affiche tentoonstelling Nick Ervinck

Nick Ervinck, Cultureel Ambassadeur voor Roeselare 2020-2023, geeft met de expo GNI-RI may 2022 een nieuwe inkijk op zijn talent. Hij toont in Cultuur- en Erfgoedhuis Ter Posterie in primeur een nieuwe reeks tekeningen en een fijne selectie kleine keramische sculpturen.

  • bloemenweide

Jaarlijks zien de Roeselarenaars het gebeuren. Op enkele dagen tijd verandert de aanblik van de stad met een ongekende kleurenpracht dankzij de aanplant van meer dan 16.500 eenjarige planten en bloemen. En dat bovenop de honderden perken met vaste planten verspreid over de stad.

  • regenboogvlag

17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, ook wel IDAHOT genoemd. Elk jaar zet de wereld op die dag verdraagzaamheid en de strijd tegen homo- en transfobie in de kijker. Ook Roeselare neemt hieraan deel en organiseert een hele reeks activiteiten en ontmoetingsmomenten.

Het stadsbestuur krijgt meldingen over e-mails uit naam van Collections Attorneys Europe, een incassobureau uit Antwerpen. 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?