Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

 • klant aan toonbank van winkel

Tijdens weekend van de klant winkel je gezellig bij jouw favoriete adresjes in Roeselare. In verschillende winkels en horecazaken word je getrakteerd op een cadeautje, een korting of valt er een andere actie te beleven. De straten worden opgefleurd met leuke straatanimatie.

 • jongen en meisje in een bos: hangend aan een tak

Week van het Bos wordt dit jaar dan ook een extra speciale editie! We gaan voor bosbeleving in de ruimste zin van het woord, waar iedereen zijn wilde hart zal kunnen ophalen. Of je nu een stoere avonturier bent of een stille genieter …

 • campagnebeeld Week van de smaak

Tijdens de herfstvakantie, van maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november, beleef je in Roeselare een week vol smaak! Roeselare, in het hart van de Vallei van de Voeding, stelt tijdens de Week van de Smaak een programma voor om je vingers van af te likken.

 • jongeren op een bankje met tennisrackets in de hand

Op zondag 24 september 2023 organiseert Stad Roeselare voor het eerst ‘Sportkriebels’. Een initiatief waarbij 28 sportclubs hun deuren open zetten voor publiek op hun eigen trainings- en wedstrijdlocatie.

 • campagnebeeld Stresstival

Op 4, 5 en 7 oktober kan je tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid terecht in ARhus voor het Stresstival. 

Op dit driedaags festival kunnen jongeren en volwassenen er deelnemen aan allerlei workshops, lezingen, voorstellingen en animatie rond het thema stress en burn-out.  

 • gemeenschapszaal in kerk Beitem

Vrijdag 15 september opende de nieuwe gemeenschapszaal “Beythem Kerke” in Beitem haar deuren voor het grote publiek. Daarmee is, naast de uitbreiding van jeugdheem De Ketting en de nieuwe school De Klim, het laatste puzzelstukje gelegd in de nieuwe kern van Beitem.  

 • 2 fietsende dames bij streetart

Zondagvoormiddag 1 oktober kan je deelnemen aan de Klimaat Klassieker: een fietstocht die start om 9 uur met een ontbijtje op de Grote Markt.

 • 3 kinderen in pak van politie, brandweer, gemeenschapswacht

Een veilige en propere stad. Da’s één van de prioriteiten uit het bestuursakkoord van de Stad. Op de Veiligheidsdag van 10 september zetten we de veiligheidsberoepen in de kijker.

 • chef-kok presenteert heerlijke maaltijd

Vorige week ging het gloednieuwe programma ‘Snel, Makkelijk & Lekker’ van start op kookplatform njam!. Tien njam!-chefs gaan in 36 afleveringen voor een weekmenu vol vis, vlees, veggie en wereldkeuken.

 • campagnebeeld city dance fever

Zaterdag 9 september palmen vijf Roeselaarse dansscholen het stadscentrum in en zorgen voor beweging in de Stad. Burlycious, Dansstudio Daneels, Ndigo, Induce Dans en Beweeg en Hypnosis Dance Academy maken zich alvast klaar om de benen uit hun lijf te dansen.  

Laat je verrassen door een make-over tijdens de Week van de Belgische Mode. Lieve Gerrits, styliste van onder meer Belgische topmerken als Essentiel, Xandres en Prima Donna tovert voor jou een compleet nieuwe look.

 • verkeersbord zone 30

Bij het begin van het nieuwe schooljaar wordt een ruim stadsgedeelte van Roeselare zone 30. Een trager verkeer is een logische keuze voor minder ongevallen met verkeersslachtoffers, leefbare straten en vlotter verkeer.

Maximum 30 km/uur binnen de Kleine ring.

 • man met laptop en gsm

Van 2 tot 30 september 2023 organiseren kenniscentrum ARhus en Stad Roeselare samen met een tiental lokale partners Tournée digitale.

Voor de 63keer al, staat begin september, de autorally  “A&D OMLOOP VAN VLAANDEREN” voor de deur!

 • Piet Delrue

ind juni legde Piet Delrue (Open Vld) de eed af als schepen. Hij neemt op 1 september zijn ambt op en volgt daarmee José Debels (cd&v) op.   

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?