Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

  • affiche maand van de markt

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, neemt Roeselare ook dit jaar deel aan het nationale initiatief Maand van de Markt. Bij iedere aankoop op de markt maak je kans op één van de 30 prijzenpakketten, waaronder een weekendje weg ter waarde van 300 euro.

  • lachend kind met paaseitjes en konijnenoortjes

 Op Pasen en paasmaandag (9 en 10 april) zijn alle stadsdiensten gesloten. 

KOERS. Museum van de wielersport blijft tijdens het paasweekend open.  

  • An Lemmens met kat en hond

Roeselare lanceert Dol op dieren, een campagne rond dierenwelzijn. Met enkele ambitieuze plannen zet de stad in op een nog sterker dierenwelzijnsbeleid. Ambassadeur van onze campagne ‘Dol op dieren’ is An Lemmens. 

  • Roeselare stadhuis

Openbaar onderzoek: 01/04/2023 - 30/05/2023

Vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed van de provincie West-Vlaanderen

  • voorkant KOERS

Aan de vooravond van Dwars door Vlaanderen mocht KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare, op maandag 27 maart exact vijfentwintig kaarsjes uitblazen.

  • kinderkruiwagen met hark, spade en step tijdens boomplantactie

De boomplantactie die nu zondag 26 maart gepland was in het Bergmolenbos, moet helaas opnieuw worden afgelast.

Genieten jouw culturele prestaties, deze van jouw vereniging of organisatie erkenning buiten de stadsgrenzen? Behaalde je nationale of internationale prijzen, of krijg je opdrachten in binnen- en buitenland door erkende kunstinstellingen of culturele organisaties?

  • Luchtfoto centrum Roeselare

Roeselare wil haar inwoners de best mogelijke dienstverlening aanbieden. Dat kan maar door goed te luisteren naar wat de burgers verwachten.

  • vrouw op mat doet fitnessoefeningen

Stad Roeselare ontvangt het Label “Sportbedrijf” voor Fit4Work, een intern programma voor medewerkers van Stad Roeselare met focus op gezondheid, sport en bewegen.

  • gezichten uit papier in verschillende huidskleuren

Roeselare is een stad waar iedereen zich moet kunnen thuis voelen. Toch komen vooroordelen en discriminatie nog te vaak voor. Net dat wil de stad op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme, aankaarten aan de hand van een levende bibliotheek: Roeselare kijkt racisme in de ogen.  

  • Mathieu Bonne loopt op zanderige weg

Op woensdag 26 april om 19.30 u. organiseert Sport #VANRSL een sessie met Matthieu Bonne in KOERS. Museum van de Wielersport.

Matthieu is een avonturier die zijn fysieke grenzen verlegt door middel van extreme sporten die te maken hebben met fietsen, lopen en zwemmen.

Enkele maanden geleden startte de stad Roeselare onderhandelingen met Batopin, de financiële instelling die verantwoordelijk is voor het plaatsen en beheren van de bankinstellingen KBC, ING, BNP Parisbas Fortis  en Belfius.  Burgemeester Kris Declercq is tevreden nu Batopin ingaat op de vraag...

Op 21 maart opent Het Kunstuur in de Sint-Amandskerk. In Mechelen en Hasselt lokte de unieke kunstexpo duizenden bezoekers, en ook in Roeselare is de voorverkoop nu al een succes.

Elke dag staan meer dan 130 medewerkers van het Welzijnshuis klaar om mensen te helpen. Het is belangrijk dat de Roeselarenaars weten waarvoor ze bij het Welzijnshuis terecht kunnen, en dat ze tijdig de stap (durven) zetten. Daarom wordt de komende maanden intensief campagne gevoerd.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?