Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

  • handelaars uit de ooststraat met schop, bezem en verkeersborden

Oorspronkelijk was voorzien om de werken uit te voeren in 3 weken. Door het gunstige weer, het vlotte verloop van de uitbraakwerken en de inspanningen van de aannemer, wordt die termijn heel wat korter.

  • politie-uniformen in museum

Roeselare kent heel wat unieke privécollecties: Michels Filmmuseum, Handtassenmuseum, de Charmante Koffie, Politiemuseum en Circus Barnum 1901. Deze verzamelaars ontvangen groepen en vertellen vol passie en trots de buitengewone verhalen die verbonden zijn aan hun collectie.

Ter gelegenheid van het O.L.Vrouw-Hemelvaart zijn alle stadsdiensten gesloten op maandag 15 augustus.

KOERS. Museum van de Wielersport, het Vrijetijdspunt en Toerisme Roeselare blijven open op zon- en feestdagen. Je kan er iedere zomerdag terecht voor een bezoekje.

  • Campagnebeeld warme dagen

De voorspellingen van het KMI verwachten een snelle en sterke stijging van de temperatuur. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen.

Hieronder lees je Veelgestelde Vragen en daaronder de verslaggeving over de brand bij Sinegro.  

Dankzij de steun van de Stad Roeselare en bedrijfspartner Maselis kunnen het komende jaar vier projecten voor een meer duurzame toekomst gerealiseerd worden. De vier projecten zijn het resultaat van een projectoproep van de Proximitycampagne dat niet minder dan 17 voorstellen opleverde.

  • Blauwalgen

Het is warm en droog. Het grondwaterpeil is daarom erg laag en ook blauwalgen steken weer de kop op. Dat gaat gepaard met enkele maatregelen. We zetten ze even op ’n rijtje.

Op 21 juni 2022 lanceerde de Stad Roeselare de Klimaatcoalitie #VANRSL. Hiermee is het startschot gegeven voor een structurele en duurzame samenwerking tussen de Stad en de verschillende Roeselaarse organisaties, maar ook tussen die organisaties onderling.

Met de 90ste Batjes tijdens het laatste weekend van juni werd het startschot van de zomer gegeven. Shopping, braderie, sfeer en muziek blijven de vaste ingrediënten waarmee de Roeselaarse Batjes scoren bij het grote publiek, zo bleek ook uit de cijfers.  

Ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap zijn alle stadsdiensten gesloten op maandag 11 juli. 

Op donderdag 21 juli, Nationale feestdag, zijn alle stadsdiensten gesloten.   

  • Koersbus bij TRAX

KOERSbus, het wielermuseum op wielen, kreeg afgelopen maanden een nieuwe invulling en gaat opnieuw de baan op. KOERSbus is dit keer helemaal gewijd aan 'de kermiskoers'.

  • zonnetje van crème

Op het Stationsplein, nabij de zomerspeelplaats staat de komende drie maanden (1 juli tem 30 september) een SMOTspot. Dat is een paal met gratis zonnecrème. De paal geeft ook aan hoe warm het is en welke UV-index geldig is op dat moment.

  • blauwe uitkijktoren aan het Sterrebos

Roeselare krijgt, net als Hooglede, tijdelijk een uitkijktoren. Beide uitkijktorens zijn permanent toegankelijk.

  • binnenplein OCAR Rumbeke

De lokalen op de eerste verdieping van OCAR aan het Kerkplein van Rumbeke worden ter beschikking gesteld van verenigingen. De vier lokalen zijn qua grootte elk vergelijkbaar met een klaslokaal. 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?