Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

 • blue-bike fietsen in overdekte fietsenstalling aan station Roeselare

De Roeselarenaar is steeds beter vertrouwd met het deelfietssysteem van Blue-bike. Nooit eerder lag het gebruik van de 32 blauwe deelfietsen aan het station zo hoog. Ook inwoners uit andere steden springen na hun treinreis bij aankomst in Roeselare op een Blue-bike fiets. 

 • carnavalsstoet met clowns en confetti in de straten

Het carnavalsweekend vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart. Met op zaterdag het kindercarnaval en traditioneel op zondag de carnavalsstoet. De jaarlijkse stoet gaat uit op de dag dat ook de wielerwedstrijd GP  Monseré gereden wordt. Die komt aan in Roeselare.  

 • groene omgeving op site Schiervelde met waterplas, groene berm en bomen

Stad Roeselare trekt al sinds 2017 de kaart van duurzaamheid en doet daartoe grote inspanningen. Want de ambities liggen hoog: tegen 2050 wil Roeselare klimaatneutraal zijn. Concreet betekent dit dat we onze CO2-uitstoot verminderen met minstens 80%.  

 • campagnebeeld renovatiecampagne

Stad Roeselare zet haar inwoners opnieuw aan tot duurzaam renoveren met de tweede editie van de campagne “JAAA MAAR HOE?”. 

 • Render van vooraanzicht van het nieuwe dierenasiel

Voor de bouw van een nieuw dierenasiel heeft de Stad 2020 een nieuwe locatie verworven in de Ieperseweg 120, dichtbij Inagro, met bijhorende grond van 2 hectare.  

 • Scholier met instapkaart in een lijnbus

Het vernieuwde aanbod van busvervoer De LIjn betekende voor sommige lijnen helaas ook overvolle bussen op weg naar school. In een aantal scholen kwamen de leerlingen zelfs te laat toe. Na verschillende meldingen van ouders en schooldirecties aan o.a.

 • kind met duim op in kleuterklasje

Ouders van peuters geboren in 2022 kunnen hun kind vanaf april 2024 inschrijven om volgend schooljaar te starten. 

Wie een school in Roeselare kiest, moet deze drie stappen doorlopen:

 • banner voor zwerfvuilopruimactie met gezin die zwerfvuil ruimt met prikker en fluo hesje

De lente komt er stilletjes aan, hét moment voor een lenteschoonmaak! Traditiegetrouw organiseert de Stad Roeselare opnieuw een zwerfvuilopruimactie.

Op zaterdag 23 maart kan je deelnemen aan de 26ste editie en maken we met z’n allen het openbaar domein proper.   

 • blauw bord met opschrift Autodelen

Op vandaag maken al 250 Roeselarenaars gebruik van een autodeelsysteem en dat aantal stijgt jaarlijks. Kosten uitsparen en geen zorgen meer over onverwachte kosten, autokeuring of onderhoud zijn de meest genoemde voordelen.

 • bouwplan, bouwblokjes, groenvoorziening

Stad Roeselare lanceert de Architectuurprijs Roeselare, een initiatief dat uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de stad in de kijker zet. Dit voorjaar gaat een eerste editie van start; inschrijven kan tot en met 14 april 2024. 

Wereldwijd duiken er regelmatig signalen op over nieuwe fenomenen of nieuwe drugs in middelengebruik. Die worden vaak eerst gedetecteerd op lokaal of regionaal niveau.

 • boom in hartvorm

Traditiegetrouw deelde burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare dit weekend opnieuw Liefdesbomen uit in aanloop naar Valentijn. Heel wat Roeselarenaars zakten af naar de Chalet d’Amour op De Munt om hun bomenpakket op te halen.

 • Op stap met Sarah

Stad Roeselare en VRT organiseren dit voorjaar een interactieve wandeling voor gezinnen in het centrum van Roeselare. Onderweg laat Ketnet Junior-gezicht Sarah je kinderen zingen, dansen en bewegen. Zo wordt een uitstapje naar de stad nog leuker.  

 • zanger achter keyboard en publiek in een huiskamer

Van vrijdag 1 t.e.m. zondag 3 maart gaan maar liefst 38 huiskamerconcerten in uiteenlopende muziekgenres door bij gastvrije Roeselarenaars. 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?