Nieuws: Inwoners

Nieuws: Inwoners

Alle nieuws

Tijdens nutswerken op het kruispunt van de Westlaan en de Diksmuidsesteenweg is een gaslek ontstaan op 18 januari om 13.00 uur. De nutsbedrijven hebben dit lek gedicht. Daardoor werd de buurt tijdelijk afgesloten. De straten zijn intussen weer vrij. Doorgaand verkeer is weer mogelijk.

 • logo junior stadsdichter #VANRSL

In Roeselare gaan we voor de zesde keer op rij op zoek naar een nieuwe, jonge, Junior Stadsdichter voor de editie 2022. Stad Roeselare werkte hiervoor opnieuw samen met het kenniscentrum, ARhus.

 • sfeerbeeld gemeenschapszaal Beitem

Na een intensief participatietraject met de verenigingen en betrokken actoren van de site kwam de ontwerpfase voor de nieuwe gemeenschapszaal in Beitem onlangs tot een einde.

 • wielrenners aan start wedstrijd Dwars door Vlaanderen

De 76ste editie van Dwars door Vlaanderen, die zal plaatsvinden op woensdag 30 maart 2022, ondergaat een kleine metamorfose. Omwille van de werken aan het nieuwe stadhuis en wegeniswerken werd een nieuw startconcept en wedstrijdparcours uitgewerkt.

 • logo liefdesbomen

Net zoals vorige jaren deelt het burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare, dankzij de steun van Stad Roeselare, opnieuw gratis liefdesbomen uit tijdens het Valentijnsweekend.

 • stratenplan met aanduiding nieuw fietspad Ovenhoek

Tussen de Oostnieuwkerksesteenweg en de Groenestraat ontwikkelt de WVI het bedrijventerrein Roeselare Ovenhoek.

 • Sint-Jozefskerk in groene ruimte: simulatie

In de omgeving van de Sint-Jozefkerk zet Stad Roeselare, samen met de buurt en enkele partners (3Architecten, Sint-Jozefschol, …) in op het ontharden van de oppervlakte. Het project “Sint-Jozef breekt uit”, dat gerealiseerd wordt met subsidie van de Vlaamse overheid, is een succes te noemen.

 • bovenarm kind met plakkertje na vaccinatie

De vaccinatiecampagne voor de 5-11-jarigen in het vaccinatiecentrum Midden West-Vlaanderen is op zaterdag 15 januari van start gegaan.

 • Radio Villa Roslar

De Week van de Belgische muziek is terug van weggeweest. Van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari 2022 zetten de muzieksector en diverse media Belgische muziek volop in de schijnwerpers.

 • Jan Mahieustraat

De heraanleg van de Jan Mahieustraat is van start gegaan. Zowel onder- als bovengronds wordt de straat in een volledig nieuw jasje gestoken.

 • logo enchante

Na een succesvolle start in 2019 in Roeselare met 16 hartelijke handelaars gingen onze horeca- en niet essentiële handelszaken dicht waardoor Enchanté wat op de achtergrond verdween.

 • Roeselare loopt langs kerst Tik Tok Tour

De Kerst TikTok Tour daagt ook de wandelaars en lopers uit om het traject te ontdekken. Sport #VANRSL ontwikkelde een bepijlde ‘Kerstloop- en wandelroute #VANRSL’  langs de TikTok Tour. Hiermee biedt stad Roeselare een volwaardig alternatief voor de geannuleerde stratenloop ‘Santa Run’.

 • banner masked runner

Stad Roeselare werd zonet bekroond met de award in de categorie ‘Gezinssport’ met het zomerinitiatief ‘The Masked Runner #VANRSL’. Een sportieve én Roeselaarse variant op het populaire tv-programma ‘The Masked Singer’ waar we met onze Stad terecht trots mogen op zijn.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?