Overzicht wegenwerken

Openingsuren & contact

Projecten Openbaar Domein

Openingsuren

Vandaag: tot (enkel telefonisch)
Morgen: tot (enkel telefonisch)
Telefoon051 26 97 86
pod [at] roeselare.be

Ardooisesteenweg

De heraanleg van de Ardooisesteenweg start vanaf februari. Vanaf 7 juni neemt de aannemer ook het kruispunt met de Koornstraat volledig in. Zo schuift de werf verder op richting de Mandellaan.

Arme-Klarenstraat

Vanaf 7 februari start de heraanleg van de Arme-Klarenstraat en het stuk Sint-Michielsstraat ter hoogte van de kerk. Vanaf maandag 14 maart starten de rioleringswerken in de Arme-Klarenstraat.

Botermarkt

De Botermarkt is momenteel werfzone voor het nieuwe stadhuis. Door de werfzone te centraliseren op één plein worden de Grote Markt en de omliggende straten tijdens de sloopperiode gevrijwaard. Je kan nog ongehinderd te voet of met de fiets naar de handelaars en cafés aan de Botermarkt.

Bruggesteenweg

De oprit naar de ovonde aan de Bruggesteenweg (N32) in Hooglede krijgt een extra rijstrook in de rijrichting van Roeselare. Met deze aanpassing zorgt het Agentschap Wegen en Verkeer nu voor een vlotte doorstroming in beide richtingen.

E403

Herstellingswerken Agentschap Wegen en Verkeer op de E403 richting Kortrijk, tussen oprit Roeselare-Izegem (nr. 7) en het klaverblad Moorsele. Deze werken veroorzaken hinder op de rechterrijstrook van maandag 4 juli tot vrijdag 8 juli.

Gitsestraat

Op maandag 16 mei zijn de werken gestart in de Gitsestraat, tussen Noordlaan en Markette, voor een nieuw rioleringsstelsel, in kader van Godelieve Leeft!. Zo neemt de Stad actie tegen wateroverlast in de buurt. 

Gryspeerdts Hof

De rioleringswerken in kader van Godelieve Leeft! vormen de schakel tussen de Gitsestraat en de Brugsesteenweg. Het regenwater wordt naar de bufferbekkens in de Koning Leopold III-laan afgevoerd, ter hoogte van de spoorweg. Vanaf maandag 10 januari start fase 2, in de fietsdoorsteek tussen de Brugsesteenweg en de Gitsestraat.

Hammestraat

De werken in de Ardooisesteenweg gaan vlot vooruit. Ook het kruispunt met de Koornstraat is nu ingenomen door de aannemer. We willen het veilig houden aan de schoolpoort. Daarom voorzien we tijdelijk eenrichtingsverkeer in de Hammestraat, tussen de Toekomststraat en de Munitiestraat. 

Honzebroekstraat

Begin juli zijn de werken gestart in de Honzebroekstraat voor een nieuw rioleringsstelsel, in kader van Godelieve Leeft!. Zo neemt de Stad actie tegen wateroverlast in de buurt. 

Jules Lagaelaan

Vanaf 18 april starten er rioleringswerken in de Jules Lagaelaan. We leggen een gescheiden rioleringsstelsel aan. De werken duren vermoedelijk 6 tot 7 weken.

Vanaf 4 april opent de proefopstelling ter hoogte van de bushaven. Met deze doorgang neemt de Stad actie om de circulatie en doorstroming in de stationsomgeving te verbeteren. Het gemotoriseerd verkeer krijgt zo de kans om via het busstation in de richting van de rotonde Beversesteenweg en Sint-Amandsstraat te rijden. De proefopstelling loopt tot eind dit jaar.

Je leest de afspraken in de bewonersbrief.

Oude Noordlaan

Vanaf 7 maart starten rioleringswerken in de Oude Noordlaan, in kader van Godelieve Leeft!. Zo neemt de Stad actie tegen wateroverlast. 

Roelevard

De voortgang van de werken lees je in de Roelevard gazet.

Sint-Jozef

Vanaf maandag 27 juni start voor de komende maanden de ontharding in de omgeving van de Sint-Jozefskerk. Met het project Sint-Jozef breekt uit willen we meer ruimte geven aan groen, water, ontmoeting en verkeersveiligheid.

Spanjestraat

Bij de heraanleg van de Spanjestraat staan veiligheid voor fietsers, meer groen en betere waterafvoer centraal. Tussen de Langebrugstraat en de Koornstraat worden nieuwe voetpaden aangelegd en wordt de rijweg vernieuwd in beton. Tussen de Mandellaan en de Koornstraat wordt de rijweg opengebroken om nieuwe rioleringsbuizen aan te leggen.

Wijnendalestraat

Sinds april vernieuwen nutsmaatschappijen hun kabels en leidingen voor elektriciteit, telecom en drinkwaterleiding. Kabels voor verlichting worden ondergronds gebracht. De werken gebeuren in verschillende stappen om de hinder te spreiden. Dit gebeurt in afwachting van de riolerings- en wegeniswerken die in het najaar van 2022 starten. Je leest alle info in de bewonersbrief.

Zuidpand

Vanaf maandag 11 juli tot en met vrijdag 15 juli zal de Verwerijstraat ter hoogte van nr. 24 worden afgesloten voor het slopen van het Zuidpand. Tijdens de werken is plaatselijk verkeer toegelaten in beide richtingen. Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen. 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?