Nieuws

 • zicht op water en appartementen aan stadspark
19 juli 2024

Er is blauwalgengroei vastgesteld op de Grote Bassin.

 • kramen op de markt
19 juli 2024

Naar aanleiding van het Dovy Natourcriterium wordt de dinsdagmarkt van dinsdag 23 juli gedeeltelijk verplaatst.

De kramen op het Polenplein worden naar de Leenstraat, Botermarkt en Paterstraat verplaatst.

 • affiche TRAX festival met winnaar TRS contest
16 juli 2024

Kimberly Penez heeft de eerste editie gewonnen van de TRAX Contest, een wedstrijd voor lokale bands waarbij de winnaar de kans krijgt om het TRAX Festival te openen. De sterke live performance kon de jury overtuigen. 

 • Ronde kom met spuitfontein
17 juli 2024

De Stad Roeselare onthulde de vernieuwde fontein in De Ronde Kom. De oude fontein was toe aan vernieuwing.  

 • water pompen
4 juli 2024

Door een organische lozing in de Mandel, afkomstig van een groentenverwerkend bedrijf is het water in de Mandel vervuild van de Hillestraat tot aan de Grote Bassin. Het is geen moedwillige vervuiling, maar het gevolg van een technisch defect.

 • Kerselaargoed
13 juli 2024

Het Kerselaargoed is een geliefd buurtparkje in de wijk Schiervelde, gelegen in het hart van de wijk, naast wijkzaal Ter Walle, het dienstencentrum Schiervelde en de site van de voormalige kleuterschool.

 • beeld uit kunstroute
10 juli 2024

De 4de editie van Kunst in de stad laat tijdens de zomermaanden opnieuw een artistieke bries waaien in de binnenstad van Roeselare. Dit met de kunstroute The Smiling Response. 

 • Rugbyspelers op veld
9 juli 2024

Veldsport is populair en blijft ook in Roeselare groeien. Dit leidt tot de noodzakelijke uitbreiding van de veldcapaciteit voor de hockeysport op site Onze Kinderen. De gezamenlijke huisvesting met de eveneens groeiende rugbyclub in Rumbeke is bijgevolg niet langer mogelijk.

 • Zandzakcontainer
9 juli 2024

In een nieuwe stap om wateroverlast effectief aan te pakken, werd onlangs een zandzakcontainer geplaatst in de Piljoenstraat. Deze maatregel is specifiek bedoeld om de inwoners van De Ruiter snel en efficiënt te kunnen helpen tijdens periodes van hevige regenval.  

 • logo met cultureel ambassadeur VANRSL op
8 juli 2024

In maart werd de oproep gelanceerd voor het cultureel ambassadeurschap #VANRSL voor de lichting 2024-2026.

 • twee honden lopen in het gras achter een balletje
4 juli 2024

De stad Roeselare richtte een derde plekje in waar honden vrij kunnen ravotten. De recreatieve zone aan de uitkijktoren aan het Sterrebos werd namelijk verder uitgebreid met een hondenloopweide.  

 • gidsbeurt in KOERSmuseum
2 juli 2024

De sportzomer barst uit zijn voegen en ook KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare, draagt z’n steentje bij met een leuk extraatje. In juli en augustus kunnen individuele bezoekers elke donderdag aansluiten op een boeiende gidsbeurt.  De rondleidingen beginnen stipt om 14.30 uur.

 • publiek op de Grote Markt bij 11 juli 2023
2 juli 2024

Naar jaarlijkse traditie organiseert Stad Roeselare op donderdag 11 juli het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. In de voormiddag is er een eucharistieviering, gevolgd door een academische zitting.  

 • sorry we zijn gesloten
2 juli 2024

Ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap zijn alle stadsdiensten gesloten op donderdag 11 juli.  

 • hond legt poot in mensenhand
2 juli 2024

Ter hoogte van de Piljoenstraat 66, achter de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat heeft stad Roeselare een dierenrouwplaats geopend, een speciale ruimte voor het herdenken van geliefde huisdieren. 

 • kraampjes en bezoekers in de verkeersvrije Noordstraat
27 juni 2024

Dit weekend vonden niet alleen Roeselarenaars maar mensen van over heel West-Vlaanderen en daarbuiten de weg naar Roeselare voor de koopjes, muziek en gezellige sfeer.  

 • zicht op nieuw stadhuis vanaf de Grote Markt
26 juni 2024

Op zondag 30 juni viert Roeselare de feestelijke opening van het nieuwe stadhuis. In de loop van de zomer verhuizen de stadsdiensten naar hun nieuwe werkplek en vanaf september zal ook de dienstverlening voor alle burgers kunnen opstarten in het stadhuisgebouw.

 • nieuw herkenningsteken (geel/wit) vanaf 2024
1 juli 2024

Het Agentschap Onroerend Erfgoed heeft werk gemaakt van nieuwe herkenningsbordjes voor beschermde monumenten.  De bordjes worden door het Agentschap gratis aangeboden aan de eigenaars van een beschermd pand. 

 • Wielertrui van Hector Martin
25 juni 2024

Op 29 juni gaat de Ronde van Frankrijk voor het eerst in Italië van start. Daarmee wil de Tourorganisatie eer bewijzen aan de Italiaanse winnaars uit het verleden en in het bijzonder aan Ottavio Bottecchia. Bottecchia won de Tour exact 100 jaar geleden.

 • brooddoos met gezonde voeding
25 juni 2024

Stad Roeselare maakte 840.000 euro vrij om gedurende 3 jaar de toegang tot betaalbare voeding op school te vergroten. Dankzij de subsidie Superfood voor jonge helden verhogen we samen met de basisscholen de onderwijskanskansen van elk kind. Omdat leren op een lege maag niet lukt.

 • nieuw aangelegde zone met schors rond de bomen
24 juni 2024

Het de Coninckplein bij de Sint-Amandskerk kreeg eerder al een grondige make-over met veel aandacht voor groen en natuur.

 • witte wolken aan een blauwe hemel
21 juni 2024

Om meldingen over geurhinder rond de industriezone in Rumbeke objectief te kunnen vaststellingen beslisten de Stad Roeselare, het Provinciebestuur, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen en de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) ruim 95.000 euro te investeren in een...

 • vader en dochtertje wandelen in bergmolenbos
20 juni 2024

De Stad werkte samen met de verschillende levensbeschouwingen een project uit rond het thema ‘hoop’. En het resultaat mag er zijn! Een wandeling met drie lussen in een groene omgeving. Onderweg zijn er vier plekken van hoop die telkens verwijzen naar een seizoen. 

 • nieuwe skateparcours op het Kerelsplein
19 juni 2024

Op het Kerelsplein werden de bestaande skate-elementen zijn vervangen door op maat gemaakte betonnen skate-infrastructuur, wat verschillende voordelen biedt. Beton zorgt voor minder lawaai tijdens het skaten en heeft een langere levensduur.  

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?