Bladkorven klaar voor de herfst!

5 oktober 2021

Dit jaar werden er in totaal 236 bladkorven uitgezet op groenzones, langs de straat, in parken en op pleintjes. De korven blijven daar staan tot eind december en worden 2 keer in november en 2 keer in december geledigd. Het zijn verzamelkorven voor de bladeren van de stadsbomen op het openbaar domein.

Met tuin- en ander afval kunnen particulieren terecht op de recyclageparken. Sluikstort, snoeiafval of ander afval horen niet thuis in de bladkorf. 

Weet je dat je bladeren ook zelf kan verwerken in je compost? Door bladeren met groenteresten te mengen krijg je zeer goede compost om te verwerken in je tuin. Een dikke laag bladeren tussen je planten beschermt ze tegen de vorst tijdens de winter. Voor egels en insecten is een hoop bladeren de ideale plaats om hun winterslaap te houden.

Tijdens de herfstperiode doet de Stad extra inspanningen in kader van de bladval. Verschillende straten en pleinen krijgen extra veegbeurten en ook tijdens het algemeen groenonderhoud van de verschillende wijken is er extra aandacht voor het ruimen van bladeren.

  • bladkorf
Toon vergrote weergave in een popup (bladkorf)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?