Het kriebelt in winkelstad Roeselare

29 september 2021

Het kriebelt om te ondernemen in Roeselare.  Heel wat nieuwe handelszaken zijn onlangs gestart, een tiental nieuwe zaken plannen in de komende weken een opening in ons centrum.

Naast het vaste aanbod van kledij en schoenen is er een nieuw aanbod van frisse ideeën in onze winkelstraten. Dit geeft een boost aan beleving wat één van de troeven moet worden van het winkelgebied VANRSL.

Uit een recente IVOX-studie blijkt dat inwoners uit Roeselare een hart  hebben voor hun winkelstad.
80% zou die ook aanbevelen aan vrienden of kennissen om er inkopen te doen. Als we de vraag stellen aan niet-inwoners van de Stad, in een straal van 20km, blijft dit cijfer nog steeds 60%. De IVOX studie, uitgevoerd in opdracht van Roeselare bij 2.142 respondenten, polste ook naar de meest aantrekkelijke winkelstad in West-Vlaanderen. Roeselarenaars zetten hun eigen stad op nummer één. In een straal van 20km rond Roeselare krijgen we de tweede positie na Brugge. Voor de rest van West-Vlaanderen blijven we in de top drie.

Roeselare is een gezellige stad om te winkelen en dit blijkt ook uit de studie. Maar het is niet alleen de variatie aan winkels die overtuigt. Horecazaken en terrassen blijken de belangrijkste troef van Roeselare te zijn. En dat is niet verrassend maar wel voor het eerst terug te vinden in cijfers.

Bovendien ziet 87% van de ondervraagden ons als een vriendelijke winkelstad. 83% bevestigt Roeselare dan weer als een sympathieke stad.

Dit weekend, zaterdag 2 en zondag 3 oktober, staan alle schijnwerpers op Roeselare gericht. Voor de vijfde editie van het Weekend van de Klant biedt Roeselare, als nationale gaststad, een mooi programma aan. Roeselare ontvangt je met open armen.

 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?