'Je goed in je vel voelen' staat hoog op de agenda in Roeselare

23 november 2021

Ieder jaar zet Stad Roeselare in op één centraal gezondheidsthema. Naar aanleiding van de coronacrisis is in 2021 het thema mentaal welzijn op de agenda geplaatst. Als Stad geloven we er in dat wie goed in zijn of haar vel zit, zijn of haar capaciteiten beter kan inzetten, talenten kan ontplooien, beter kan omgaan met stress, …

Bij de ondersteuning die Stad Roeselare biedt, zijn er drie belangrijke pijlers: inzetten op het geluk van alle inwoners van RSL, samenwerken aan geestelijke gezondheid voor wie specifieke noden ervaart en je goed voelen in je vel op school.

De aanhoudende coronamaatregelen en de uitdagende tijden hebben een ingrijpende invloed op iedereen, zeer zeker ook op jongeren. Dat is een grote bekommernis van onze stad. Voor initiatieven die door en voor jongeren genomen worden, voorziet de stad een impulssubsidie van max. 1.000 euro per project. Zo zijn al zeven projecten opgestart.  De overige middelen worden naar aanleiding van Rode Neuzen Dag geschonken aan de zeven geregistreerde Roeselaarse scholen. Zij ontvangen vandaag elk een cheque t.w.v. 400 euro. Deze middelen zullen gebruikt worden voor schoolactiviteiten waarbij het mentaal welzijn van jongeren centraal staat.

  • Rode neuzen cheque voor Roeselaarse scholen
Toon vergrote weergave in een popup (Rode neuzen cheque voor Roeselaarse scholen)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?