KOERS sprokkelt verhalen over Arsenaal

22 mei 2023

KOERS in Roeselare viert dit jaar zowel zijn 25ste verjaardag als de 120ste van het Arsenaal, de voormalige brandweerkazerne waarin het Museum van de Wielersport al sinds de oprichting huist. Het Arsenaal was vroeger naast een kazerne, ook een inzamelpunt van het Rode Kruis, jongensschool, concerthal en volleycomplex. KOERS gaat nu actief op zoek naar verhalen, getuigenissen en foto’s over die rijke geschiedenis en start zijn speurtocht bij de Roeselaarse woonzorgcentra. 

Sedert 17 mei poot het museum er telkens een week lang een foto-expo rond 120 jaar Arsenaal neer om zo de herinneringen onder de bewoners te laten opborrelen. Na een week komen KOERSmedewerkers opnieuw langs om hun verhalen en herinneringen op te tekenen.  De gesprokkelde anekdotes zullen uiteindelijk resulteren in een  pop-up expo door en voor Roeselarenaren die op 10 september (Open Monumentendag) voorgesteld wordt.  

OPROEP: Zelf nog herinneringen of foto’s van Arno in het Arsenaal, een volleytraining met The Jets in de grote zaal, of een andere memorabele gebeurtenis. Contacteer dan zeker KOERS via koersmuseum [at] roeselare.be of maak een afspraak en kom langs. 

  • oude foto van brandweerlieden in Arsenaal
Toon vergrote weergave in een popup (oude foto van brandweerlieden in Arsenaal)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?