Last call tentoonstellingen

4 november 2021

Uniek kunstenfestival in Krottegem zet nog één keer de deuren open

Op 22 oktober ging in de oude bibliotheek De Vriendschap een uniek kunstenfestival in Krottegem van start. Sedert eind 2019 werkt de Stad Roeselare samen met Dear Hunter, Aalborg Universiteit Kopenhagen en Idensitat (Barcelona) aan Sounds of Our Cities. Dit unieke project is gebaseerd op geluiden en stiltes die een stad of plek met zich kunnen meebrengen. Kunstwerken als kritische reflectie op culturele identiteit in relatie tot de lokale gemeenschap en stilte. Het was een week vol Krottegemse Klanken en in een interessante samenwerking tussen lokale partners.

Gezien het unieke van dit project, de kwaliteit van de sound-art producties en de interesse, zetten wij op zaterdag 6 november nog eens de deuren van de oude bibliotheek De Vriendschap aan de O.L.Vrouwemarkt open.

Tijdens dezelfde openingstijden is ook de oude brouwzaal van brouwerij Rodenbach in de Spanjestraat open. In deze oude brouwzaal kan je zien hoe Marta Azparren haar geluidsproducties realiseerde. Op de plaatsen binnen deze oude brouwzaal waar ze werkte vind je QR-codes die je leiden naar filmpjes op YouTube. Daarnaast kan je er bij het binnenkomen ook genieten van een video waarbij de verschillende fragmenten op een artistieke en unieke manier samengevoegd zijn. Een bezoek aan het werk van Marta Azparren laat ook toe om de oude brouwzaal nog eens te bezoeken.

Hierna start op 12 november de tentoonstelling in Sant Andreu (Barcelona). Wie toevallig een citytrip plant naar Barcelona kan ook daar deze tentoonstelling bekijken, maar dan in een andere opstelling. Tevens werd dit project ook opgenomen in Loop Barcelona, een van de grootste festivals voor film en video in Spanje.

Praktisch

  • Zaterdag 6 november van 10 u. tot 12 u. en van 15 u. tot 18 u.
  • Locatie:
    • Oude bibliotheek De Vriendschap, O.L.Vrouwemarkt
    • Oude brouwzaal brouwerij Rodenbach, Spanjestraat

 

Expo 3 ambassadeurs

De expo 3 Ambassadeurs in Ter Posterie gaat de laatste week in.

In deze gratis expo zie je de installaties, sculpturen, fotografie en video van de 3 jonge beeldende kunstenaars Justine Capelle, Floris Boccanegra en Nel Bonte, cultureel ambassadeurs van stad Roeselare.

Praktisch

  • Open tot en met 14 november van woensdag tot en met zondag van 14 tot 18 u.
  • Locatie: Ter Posterie, Ooststraat 35
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?