Roeselare investeert in veilige schoolomgevingen

25 mei 2021

Veiligheid aan de schoolpoort staat hoog op de agenda van het Stadsbestuur. Daarom investeert Stad Roeselare jaarlijks fors in de herkenbaarheid en verbetering van haar schoolomgevingen. Door die investeringen kunnen jonge kinderen en scholieren zich op een comfortabele en veilige manier naar school verplaatsen en ervaren ouders minder druk en stress aan de schoolpoort.

Vorig jaar werkte de Stad een kader met maatregelen uit, die zorgen voor een betere herkenbaarheid van de Roeselaarse schoolomgevingen. Ingrepen die vooral gericht zijn op een uniforme, duidelijke signalisatie en markering, waar nodig nog aangevuld met kleine verkeersingrepen en betere verlichting. Als je in Roeselare en deelgemeenten een school nadert, zie je telkens dezelfde elementen opduiken.

Deze maatregelen worden jaar na jaar uitgevoerd. De Stad heeft als doelstelling om alle lagere en secundaire scholen in Roeselare binnen de 4 jaar uit te rusten volgens dit kader.

Daar waar het nodig is, komen er in overleg met de scholen ook nog bijkomende maatregelen, zoals een zoen- en vroemzone, een breder voetpad, …

  • schoolzone aan SBS De Octopus
Toon vergrote weergave in een popup (schoolzone aan SBS De Octopus)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?