Nieuws

 • handelaars uit de ooststraat met schop, bezem en verkeersborden
10 augustus 2022

Oorspronkelijk was voorzien om de werken uit te voeren in 3 weken. Door het gunstige weer, het vlotte verloop van de uitbraakwerken en de inspanningen van de aannemer, wordt die termijn heel wat korter.

 • politie-uniformen in museum
10 augustus 2022

Roeselare kent heel wat unieke privécollecties: Michels Filmmuseum, Handtassenmuseum, de Charmante Koffie, Politiemuseum en Circus Barnum 1901. Deze verzamelaars ontvangen groepen en vertellen vol passie en trots de buitengewone verhalen die verbonden zijn aan hun collectie.

9 augustus 2022

Ter gelegenheid van het O.L.Vrouw-Hemelvaart zijn alle stadsdiensten gesloten op maandag 15 augustus.

KOERS. Museum van de Wielersport, het Vrijetijdspunt en Toerisme Roeselare blijven open op zon- en feestdagen. Je kan er iedere zomerdag terecht voor een bezoekje.

 • Campagnebeeld warme dagen
21 juni 2019

De voorspellingen van het KMI verwachten een snelle en sterke stijging van de temperatuur. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen.

28 juli 2022

Hieronder lees je Veelgestelde Vragen en daaronder de verslaggeving over de brand bij Sinegro.  

 • Infosessie levensloopbestendig wonen
28 juli 2022

Wonen op je oude dag ... zorgen voor later? 
Infosessie levensloopbestendig wonen l woensdag 28 september 2022 l 19 u. - 21 u. l TRAX, Traxwel 1 in Roeselare

Als frisse 55+'er lijkt het inderdaad een ver van jouw bed show. 

19 juli 2022

Dankzij de steun van de Stad Roeselare en bedrijfspartner Maselis kunnen het komende jaar vier projecten voor een meer duurzame toekomst gerealiseerd worden. De vier projecten zijn het resultaat van een projectoproep van de Proximitycampagne dat niet minder dan 17 voorstellen opleverde.

 • Blauwalgen
18 juli 2022

Het is warm en droog. Het grondwaterpeil is daarom erg laag en ook blauwalgen steken weer de kop op. Dat gaat gepaard met enkele maatregelen. We zetten ze even op ’n rijtje.

12 juli 2022

Op 21 juni 2022 lanceerde de Stad Roeselare de Klimaatcoalitie #VANRSL. Hiermee is het startschot gegeven voor een structurele en duurzame samenwerking tussen de Stad en de verschillende Roeselaarse organisaties, maar ook tussen die organisaties onderling.

5 juli 2022

Met de 90ste Batjes tijdens het laatste weekend van juni werd het startschot van de zomer gegeven. Shopping, braderie, sfeer en muziek blijven de vaste ingrediënten waarmee de Roeselaarse Batjes scoren bij het grote publiek, zo bleek ook uit de cijfers.  

5 juli 2022

Ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap zijn alle stadsdiensten gesloten op maandag 11 juli. 

Op donderdag 21 juli, Nationale feestdag, zijn alle stadsdiensten gesloten.   

 • Koersbus bij TRAX
5 juli 2022

KOERSbus, het wielermuseum op wielen, kreeg afgelopen maanden een nieuwe invulling en gaat opnieuw de baan op. KOERSbus is dit keer helemaal gewijd aan 'de kermiskoers'.

 • zonnetje van crème
5 juli 2022

Op het Stationsplein, nabij de zomerspeelplaats staat de komende drie maanden (1 juli tem 30 september) een SMOTspot. Dat is een paal met gratis zonnecrème. De paal geeft ook aan hoe warm het is en welke UV-index geldig is op dat moment.

 • blauwe uitkijktoren aan het Sterrebos
4 juli 2022

Roeselare krijgt, net als Hooglede, tijdelijk een uitkijktoren. Beide uitkijktorens zijn permanent toegankelijk.

 • binnenplein OCAR Rumbeke
4 juli 2022

De lokalen op de eerste verdieping van OCAR aan het Kerkplein van Rumbeke worden ter beschikking gesteld van verenigingen. De vier lokalen zijn qua grootte elk vergelijkbaar met een klaslokaal. 

 • kinderen spelen op de zomerspeelplaats op het Stationsplein
3 juli 2022

Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare blijvend inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij mekaar zijn. Het Stationsplein krijgt ook in 2022 een zomerspeelplaats, de zomerse trekpleister voor kinderen met hun (groot)ouders.  

 • menigte op trax-festival
5 juli 2022

Deze zomer bruist het Belgische festivalseizoen terug als nooit tevoren. En traditioneel sluiten we in Roeselare die zomer af met TRAX-festival. De ondertussen (!) elfde editie van dit stadsfestival blijft kiezen voor de succesformule: muziek, ontmoeting, sfeer én gezelligheid.

 • Kerelsplein
2 juli 2022

Het Kerelsplein werd in volledig heringericht  en is nu helemaal klaar voor zowel de speelpleinwerking, als huurders van de verschillende gebouwen, jongeren, buurtbewoners (met kinderen) en al wie er wil komen spelen.

 • kinderen aan speelcontainer
29 juni 2022

Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare deze zomer nog meer inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij mekaar zijn.

 • vooraanzicht Welzijnshuis
29 juni 2022

Het Welzijnshuis (OCMW) van Roeselare zoekt nieuwe krachten om de ploeg te versterken. Een niet zo evidente opdracht binnen een zeer krappe arbeidsmarkt. 

 • boeken op een stapel
29 juni 2022

18 Roeselaarse vrijwilligers ontvingen hun diploma als onderwijsambassadeur. Ze gaan nu aan de slag om anderstalige ouders goed en correct te informeren over het onderwijs in Roeselare.  

 • euromuntjes op een stapel
29 juni 2022

Uit de jaarlijkse studie rond de kwaliteit van betaalgedrag van de gemeenten van Studiebureau Graydon zit Stad Roeselare bij de beste van de klas.

 • zicht op Kleine Bassin
29 juni 2022

Stad Roeselare stelde een gespecialiseerde firma aan om een eerste afvissing te doen om de Kleine Bassin. Die de vissen worden daarna op een andere locatie uitzet.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?