Overzicht wegenwerken

Openingsuren & contact

Projecten Openbaar Domein

Openingsuren

Vandaag: tot (enkel telefonisch)
Morgen: tot (enkel telefonisch)
Telefoon051 26 97 86
pod [at] roeselare.be

Botermarkt

De Botermarkt is momenteel werfzone voor het nieuwe stadhuis. Door de werfzone te centraliseren op één plein worden de Grote Markt en de omliggende straten tijdens de sloopperiode gevrijwaard. Je kan nog ongehinderd te voet of met de fiets naar de handelaars en cafés aan de Botermarkt.

Brugsesteenweg

Op maandag 21 augustus starten er werken om de Brugsesteenweg veiliger te maken. Om de hinder te beperken, wordt er in twee fasen gewerkt, die telkens een maand duren. In fase 1 wordt er gewerkt in de rijrichting van Roeselare. In fase 2 werkt de aannemer in de rijrichting van Lichtervelde.

Meer info over de werken.

Diksmuidsesteenweg

Sinds januari 2023 zijn de nutswerken bezig. Nutsmaatschappijen vernieuwen er hun kabels en leidingen voor elektriciteit, gas, drinkwater en telecom.  

Hier vind je meer info en beelden terug.

Gitsestraat

De Gitsestraat krijgt een volledig nieuwe heraanleg: gescheiden rioleringsstelsel en een fietsveilige, groene herinrichting. Dit is in het kader van Godelieve Leeft!. Zo neemt de Stad actie tegen wateroverlast in de buurt. 

Henri Horriestraat

Vanaf maandag 18 september tot en met vrijdag 29 september zijn er rioleringswerken in de Henri Horriestraat ter hoogte van huisnummer 33. Hier vind je het omleidingsplan terug.

Kazandstraat

Vanaf 24 april starten de rioleringswerken in de Kazandstraat. Zo investeren we in een nieuwe gescheiden riolering en een groene, aangename en veilige omgeving.

De aannemer is bezig met het laatste stuk van de rioleringswerken in de Kazandstraat - zone tussen de Aakstraat en de Schaapbruggestraat. De eerste fase zou afgerond worden tegen het herfstverlof.

Na het herfstverlof start de aannemer met fase twee. Dit is de aanleg van de riolering in de zone tussen de Aakstraat en de Mandellaan.

Alle rioleringswerken zouden tegen eind dit jaar afgewerkt moeten zijn.

Meer info over de werken vind je in deze bewonersbrief.

Moermanpark

Moermanparking wordt Moermanpark!

Meer info over de werken vind je hier terug.

Roelevard

De voortgang van de werken lees je in de Roelevard gazet.

Rumbeke fietsstraten

We zijn al een tijdje bezig met het veiliger maken van Rumbeke.

Meer info rond deze aanpassingen en de zones vind je hier terug.

Schaapbrug

Vanaf maandag 4 september tot en met maandag 2 oktober is de Schaapbrug afgesloten. Het gaat om noodzakelijke voegwerken aan de brug. Dit is in opdracht van De Vlaamse Waterweg.

Hier vind je het omleidingsplan terug.

Er is een specifieke omleiding voor + 7,5 ton. Hier vind je het omleidingsplan voor +7,5 ton terug.

Stadscentrum

Donderdag 5 en vrijdag 6 oktober

Op verschillende plekken in het stadscentrum, inspecteert een gespecialiseerde firma de koker van de St. Amandsbeek. Het gaat om de Rondekomstraat, St. Amandsstraat, Hendrik Consciencestraat, Ooststraat, St. Alfonsusstraat, Leenstraat, Gasstraat, Koning Albert I-laanJules Lagaelaan en Vaartstraat.

Op die locaties ter hoogte van de koker zal er tijdelijk een vrachtwagen staan, om de controleurs te voorzien van perslucht en overtollig water op te zuigen.

De werken starten na de ochtendspits en zullen weinig hinder betekenen.

Stadscentrum warmtenet

Mirom trekt het warmtenet door van de Arme-Klarenstraat tot aan het stadhuis en het Klein Seminarie. Beide locaties worden, samen met de Sint-Michielskerk en enkele appartementsgebouwen, aangesloten op het duurzame warmtenet.

De aanleg gebeurt in verschillende fases. Je leest hier meer informatie.

Verwerijstraat

Vanaf donderdag 7 september tot en met donderdag 30 november wordt het puin van de werf Zuidpand afgevoerd via de Verwerijstraat. De Verwerijstraat wordt niet afgesloten en blijft open voor alle verkeer.

Wijnendalestraat

Sinds januari is de heraanleg van de Wijnendalestraat gestart. Er komt een gescheiden rioolstelsel. Daarna volgt de heraanleg met veilige fietspaden, veel extra bomen en nieuwe openbare ledverlichting. De eerste fase is van de Onledebeek tot het kruispunt met de Bollaardstraat en duurt wellicht tot juni 2023. Je leest er meer over in deze bewonersbrief.

Zuidstraat

Op vrijdag 29 september is de Zuidstraat onderbroken tussen de Paterstraat en het Sint-Michielsplein. De grote hijskraan aan het stadhuis wordt weggenomen.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?