Bezoek het nieuwe stadhuis tijdens Openwervendag!

5 april 2023

Wie regelmatig langs de site van het stadhuis komt, zag de werf volop ontwikkelen. Het begon met een succesvolle circulaire sloop. Daarna werd een eerste steen gelegd en niet veel later staken we een bijzondere tijdscapsule onder de grond. Ondertussen krijgt het stadhuis steeds meer vorm: verdiep na verdiep komen we nu dichter bij de afwerking van het meest duurzame stadhuis van Vlaanderen. 

De vele nieuwsgierige blikken van passanten maken duidelijk dat de Roeselarenaars niet kunnen wachten om het nieuwe stadhuis met eigen ogen te zien. Daarom nodigt Stad Roeselare iedereen alvast uit voor een bezoek.

  Wat ga je zien?

  Voor Openwervendag openen we voor één dag de werfhekkens. Op zondag 7 mei is iedereen welkom om het stadhuis voor het eerst te verkennen!

  • Want het meest duurzame stadhuis bouwen, hoe gebeurt dat eigenlijk?
  • En hoe zal het er dan wel uitzien? Tijdens het bezoek kom je het allemaal te weten.
  • Bezoekers kunnen het hele gebouw bewonderen, van kelderverdiep tot dakterras.
  • Langs het parcours geven we bovendien heel wat uitleg over de toekomst van de werf, het eindresultaat en wat ons stadhuis zo duurzaam maakt. Vanop het bovenste verdiep heb je meteen ook een onvergetelijk uitzicht op de stad.

  Bovendien krijg je aan onze stands meer informatie over hoe je zélf duurzaam kan renoveren of hoe je een collega #VANRSL kan worden. 

  Wanneer en waar?

  • Het stadhuis opent de deuren op zondag 7 mei van 12 tot 18 uur.
  • Ingang via de Grote Markt.
  • Een veilige route wordt voor Openwervendag aangelegd door het stadhuis, met toezicht. Daardoor zijn persoonlijke beschermingsmiddelen niet nodig. Hou je zeker aan de voorziene route. 
  • Kom je met de fiets? Er zijn fietsenstallings rondom het stadhuis. Wie liever met de auto komt, kan parkeren op een van onze parkings in het centrum.

  Schrijf je zeker in!

  Deelnemen is uiteraard gratis, maar registreer je vooraf. Schrijf je snel in of bel gratis naar 1788. 

  Opgelet: Het nieuwe stadhuis wordt een toegankelijk huis voor iedereen, maar voorlopig bezoek je een werf. Dat zorgt ervoor dat de werf momenteel niet toegankelijk is voor mensen die minder mobiel zijn.

  • Bezoek het stadhuis tijdens Openwervendag!
  Toon vergrote weergave in een popup (Bezoek het stadhuis tijdens Openwervendag!)
  x
  Kan ik je helpen?
  Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?