Gerenoveerde sporthal Onze Kinderen officieel geopend

24 Januari 2023

Na de totaalrenovatie met de meest energiezuinige technieken en duurzame materialenaangepast is de polyvalente sporthal Onze Kinderen aanpast aan de diversiteit van sporters (school-, recreatie- en competitiesport) op de site.

De renovatie van sporthal Onze Kinderen kadert binnen het masterplan sportinfrastructuur van de Stad en kan beschouwd worden als een waardevolle investering voor de sporters in Roeselare. Het voorziene budget bedroeg 3,3 miljoen euro.

De sporthal werd energiezuiniger gemaakt met o.a. een nieuw dak, LED-verlichting en de toepassing van zuinige warmtetechnieken. 
Daarnaast diende de sporthal aangepast te worden aan de combinatie van indoor en outdoor sporters op de site. Er werd in dit opzicht aandacht besteed aan de uitbreiding van het sanitair en de kleedruimtes, dat afzonderlijk toegankelijk is voor de binnen- en buitensporters.  
Verder werd een nieuwe sportvloer incl. materialen voorzien.
Tot slot werd de randaccommodatie uitgebreid en geoptimaliseerd met o.a. extra kleedruimtes en extra bergruimte. 

De sporthal is de thuisbasis voor individuele sporters, o.a. badminton en tennis. Daarnaast vinden vakantiekampen, tornooien en bepaalde sportgerelateerde evenementen (bv. Roeselare Loopt) er hun stek.  In 2017 werd de sportsite al uitgebreid met outdoor sportvelden waar onder meer Hockeyclub Roeselare Rangers en Rugby RSL er hun thuisbasis vinden. 

 

  • vernieuwde sporthal Onze Kinderen
Toon vergrote weergave in een popup (vernieuwde sporthal Onze Kinderen )
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?