Nieuws

 • witte wolken aan een blauwe hemel
21 juni 2024

Om meldingen over geurhinder rond de industriezone in Rumbeke objectief te kunnen vaststellingen beslisten de Stad Roeselare, het Provinciebestuur, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen en de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) ruim 95.000 euro te investeren in een...

 • vader en dochtertje wandelen in bergmolenbos
20 juni 2024

De Stad werkte samen met de verschillende levensbeschouwingen een project uit rond het thema ‘hoop’. En het resultaat mag er zijn! Een wandeling met drie lussen in een groene omgeving. Onderweg zijn er vier plekken van hoop die telkens verwijzen naar een seizoen. 

 • nieuwe skateparcours op het Kerelsplein
19 juni 2024

Op het Kerelsplein werden de bestaande skate-elementen zijn vervangen door op maat gemaakte betonnen skate-infrastructuur, wat verschillende voordelen biedt. Beton zorgt voor minder lawaai tijdens het skaten en heeft een langere levensduur.  

 • nieuwe permanente speelzone op het vernieuwde Stationsplein
19 juni 2024

De voorgestelde timing om voor de Batjes het vernieuwde Stationsplein te kunnen openen, werd gehaald. Dit Stationsplein zal meteen een gastrol kunnen verzorgen in een goedgevuld programma met verschillende optreden.

 • campagnebeeld welzijnhuis met medewerker in het onthaal van het gebouw
18 juni 2024

Elke dag zijn zo’n 130 medewerkers van het Welzijnshuis in de weer om burgers te helpen. Hun engagement is een spiegel van de verbondenheid die van Roeselare zo’n leefbare stad maken.

 • de Sint-Jozefskerk
18 juni 2024

In februari lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs. Een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten. Tijdens het event “Roeselare maakt stad | Stad maakt Roeselare” werden de winnaars bekend gemaakt.

 • twee dames klinken op een zonnig terrasje in het stadscentrum
18 juni 2024

Heb je een favoriete terrasje? Eentje waar het gezellig toeven is deze zomer?

Nomineer het zomerterras als gezelligste zomerterras en wie weet word je binnenkort verrast met een muziekoptreden en traktaat voor het hele terras.  

14 juni 2024

Het college van burgemeester en schepenen brengt ter kennis dat in de gemeenteraad van 27 mei 2024 het bestek houdende een verkoopsdossier werd goedgekeurd.

 • Kinderen spelen bij speelcontainer
11 juni 2024

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil de Stad blijven inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij mekaar zijn.  

 • Lopers tijdens stravagathering
11 juni 2024

Op donderdag 4 juli organiseert Sport #VANRSL de 2de Strava Gathering van het jaar deze keer i.s.m. Sportline Roeselare.  

Elke recreant of sportieve loper wordt opnieuw uitgenodigd om 6 of 10 km te lopen samen met de Strava Runners 8800.  

 • Oproep volkscafés
4 juni 2024

Café San Juan, Café Au Congolais, Drinkhuis In de gouden Zeesterre, Café L’Abattoir, … Wie kent nog deze tot de verbeelding sprekende namen van herbergen en cafés die Roeselare rijk was?

 • twee honden lopen in het gras achter een balletje
4 juni 2024

Verschillende partners in Roeselare verenigen zich in een gloednieuw platform dat tot doel heeft de inzet voor dierenwelzijn in onze stad verder te versterken.

 • Lise Surmont stelt haar boek voor
4 juni 2024

Lise Surmont kreeg als Cultureel Ambassadeur (2022-2024) de steun van Stad Roeselare voor de verwezenlijking van haar eerste poëziebundel getiteld 'Wij zijn zwanen'.

 • Moermanpark als groene ontmoetingsplaats
29 november 2023

De langverwachte transformatiewerken aan de Moermanparking zijn al een tijdje bezig. Een opwindend hoofdstuk waarbij beton plaatsmaakt voor groen en parkeerplaatsen transformeren tot een oase van natuurlijke pracht.

 • ober met gevuld dienblad
4 juni 2024

Zie jij een job in de horeca wel zitten, maar mis je nog wat ervaring? Schrijf je in voor de horecabrigade en leer alle nodige skills tijdens een gratis opleiding.

 • gevel van het nieuwe stadhuis met ramenpartij
29 mei 2024

Na twee jaar van intensieve werkzaamheden staat Roeselare op een zucht van een gloednieuw, duurzaam en toegankelijk stadhuis.

 • Win je winkel
28 mei 2024

Droom jij van een eigen zaak, maar durfde je de stap nog niet te zetten? Heb je een origineel concept voor ogen of een gat in de markt gevonden? Met de unieke actie Win je winkel krijg je de kans om – met een financiële boost en begeleiding - jouw droomzaak op te starten.  

 • hond legt poot in mensenhand
28 mei 2024

Deze zomer zal de stad Roeselare een dierenrouwplaats openen, een symbolische plaats waar baasjes kunnen samenkomen om te rouwen en hun geliefde huisdieren te herdenken. Het wordt een plek van troost, verbondenheid en herinnering waar de band tussen mens en dier centraal staat.  

 • campagnebeeld renovatiecampagne
28 mei 2024

In april 2023 lanceerde de Stad de JAAA MAAR HOE-campagne, waarbij inwoners tegen een zeer voordelig tarief (50 euo i.p.v. 600 euro) renovatieadvies kunnen aanvragen bij erkende benovatiecoaches. Dit resulteerde op vandaag in 320 gedetailleerde renovatierapporten.

 • trax veel volk op een festival
28 mei 2024

Dit najaar komt Gabriel Rios naar TRAX.  Maatwerk, een samenwerking met De Spil en pelzen,  nodigde hem uit voor een clubconcert op 26 oktober. Tickets voor dit clubconcert kan je bestellen via De Spil.

 • kinderen in uniform politie, brandweer en gemeenschapswacht
1 juni 2024

Dit jaar trekken brandweerzone Midwest, politiezone RIHO en de Gemeenschapswachten van Stad Roeselare er weer op uit met ‘Preventie in je wijk’ om hun aanbod extra in de kijker te zetten.

 • campagnebeeld menstruatiewelzijn met getekende maandverbanden
28 mei 2024

Roeselare maakt menstruatieproducten gratis beschikbaar voor scholieren dankzij 40 menstruatiekastjes

 • kapel in nieuw aangelegd omgeving, klaar om gras te zaaien
28 mei 2024

In het kader van het project klein erfgoed hebben we de Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Altijd Blijvende Bijstand op de hoek van de Kleine Bassinstraat en de Landbouwstraat een verfraaiing gegeven. Dit pleintje heeft een volledige metamorfose ondergaan.  

 • 4 mensen rond een tafel tussen de foeders van brouwerij Rodenbach
27 mei 2024

Iedereen gebeten krijgen door Roeselare, dat is waar de Rodenbachstad deze zomer nog steeds voluit voor gaat.

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?