Nieuws

  • zicht op ingang wijkhuis Beveren
29 augustus 2024

Op donderdag 29 augustus opende het Beverhuys de deuren. De Bevernaars kozen zelf de naam van het gloednieuw gebouw. Op 1 september start meteen ook de werking en kunnen de lokalen gehuurd worden. In het najaar opent ARhus er haar nieuwe antenne.

  • munitieplein met zitbankjes, groene beplanting en pannasoccer-veld
30 augustus 2024

Ontmoeten, spelen en meer groen op het Munitieplein.

  • Bevrijdingsdag in de Ooststraat
27 augustus 2024

Precies 80 jaar geleden, 7 september 1944, reden de tanks van de 1e Poolse Pantserdivisie de stad Roeselare binnen. De troepen van Generaal Stanisław Maczek verdreven de bezetter en maakten zo een einde aan vier jaar bezetting. 

  • Campagnebeeld VD
22 augustus 2024

Na het succes van vorig jaar bundelen de Stad, de gemeenschapswachten, brandweerpost Roeselare en politiepost Roeselare opnieuw de krachten voor de organisatie van een Veiligheidsdag. Op zondag 15 september is iedereen welkom op het Stationsplein van 14 tot 17 uur.

  • Zicht op panden in de Zuidstraat
19 augustus 2024

Ben je een enthousiaste ondernemer met een uniek retailconcept of een creatief daghoreca-idee? Dan hebben we goed nieuws!

  • Win je winkel
28 mei 2024

Droom jij van een eigen zaak, maar durfde je de stap nog niet te zetten? Heb je een origineel concept voor ogen of een gat in de markt gevonden? Met de unieke actie Win je winkel krijg je de kans om – met een financiële boost en begeleiding - jouw droomzaak op te starten.  

  • kinderen samen
14 augustus 2024

Tijdens de zomervakantie kunnen anderstalige kinderen en jongeren hun Nederlands opfrissen en maken ze kennis met het vrijetijdsaanbod van Roeselare: 

  • bloemenruikers
13 augustus 2024

Het Stadsbestuur reikt jaarlijks een Cultuurtrofee en Eretekens voor Cultuurverdienste uit.

  • Sterrebos
1 augustus 2024

Voor de stadrandbossen van het Agentschap voor Bos en Natuur in de regio Roeselare (160 ha) en het provinciedomein het Sterrebos (27 ha) in Roeselare werd een natuurbeheerplan opgesteld.

23 juli 2024

In Limburg zijn verschillende uitbraken vastgesteld van blauwtong bij schapen. Eerder werd ook al in Nederland een sterke opmars van het virus vastgesteld. In de tweede helft van 2024 wordt een nieuwe golf besmettingen verwacht.

  • Drinkwater
23 juli 2024

Waterbedrijven in Vlaanderen mogen hun tarieven voor drinkwater niet zomaar aanpassen, maar leggen telkens een nieuw tariefplan voor aan de WaterRegulator (de Vlaamse Milieumaatschappij), hun klanten en vennoten. In 2024 dient De Watergroep een nieuw tariefplan in, voor de periode 2025-2030. 

  • maquette in lego van een mottekasteel
23 juli 2024

Vanaf vrijdag 26 juli houdt de reizende tentoonstelling ‘Bult in zicht! Middeleeuwse mottekastelen in het landschap’ halt in Ter Posterie.  

  • kramen op de markt
19 juli 2024

Naar aanleiding van het Dovy Natourcriterium wordt de dinsdagmarkt van dinsdag 23 juli gedeeltelijk verplaatst.

De kramen op het Polenplein worden naar de Leenstraat, Botermarkt en Paterstraat verplaatst.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?