Topscore in Roeselare: 91% van alle volwassenen kreeg al minstens één prik

14 juli 2021

De globale vaccinatiecijfers in Vlaanderen tonen aan dat er een grote bereidheid is om zich te laten vaccineren in de strijd tegen covid-19. In Roeselare doen we het zelfs nog beter dan het gemiddelde cijfer.

In het vaccinatiecentrum Roeselare werd gejuicht bij het behalen van een nieuwe doelstelling. Maar liefst 91% van de volwassen inwoners uit Roeselare, Hooglede, Lichtervelde, Ardooie, Staden en Moorslede kreeg ondertussen minstens een eerste prik. Bij de 65-plussers is dat zelfs 96%!

Hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe beter we allen beschermd worden en hoe minder het virus de kans krijgt om verder te blijven circuleren. Zeker met de toename van het aantal besmettingen door de deltavariant, is het belangrijk om een zo hoog mogelijke algemene vaccinatiegraad te bekomen voor de groepsimmuniteit.  

Ook bij de jongere bevolking raast de trein verder

Alle 18-plussers die zijn ingegaan op de uitnodiging, kregen ondertussen al hun eerste prik. De uitnodigingen voor alle 16-jarigen zijn de deur uit.

Ook jongeren tussen 12 en 15 jaar kunnen, mits toestemming van de ouders, een Pfizervaccin krijgen

Ouders (of de wettelijke voogd) kunnen die toestemming geven door hun kind te begeleiden in het vaccinatiecentrum of door een schriftelijke toestemming mee te geven.

De uitnodigingen hiervoor worden per post verstuurd. Maar het kan ook sneller! Jongeren registreren zich best zo snel mogelijk op QVAX. De kans dat ze snel aan bod komen als ze nog geen uitnodiging kregen, is op dit moment heel groot.

Herkansing voor wie nog niet inging op de uitnodiging

Inwoners die oorspronkelijk niet ingegaan zijn op de uitnodiging, krijgen een nieuwe kans om dit nu wel te doen. Deze personen kunnen zich aanbieden via QVAX om opgeroepen te worden voor vaccinatie.

Wie de vaccinatie eerder geweigerd heeft, kan die weigering terug intrekken en via QVAX een vaccinatiecode activeren. Zodra dit gebeurd is, kom je opnieuw in de rij om een uitnodigingsbrief te ontvangen en kan je via QVAX opgeroepen worden als reserve.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?