Nieuws

25 Januari 2021

Herstel parkeerplaatsen en voetpaden

Begin februari gebeuren er enkele opfrissingswerken in de Manestraat. Deze staan allemaal in het teken van een betere toegankelijkheid en meer wandelcomfort.

21 Januari 2021

Onderhoudswerken Jules Lagaelaan

Infrabel voert onderhoudswerken uit aan de wissels ter hoogte van de Jules Lagaelaan. Deze werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te garanderen. De werken duren van vrijdag 12 februari tot maandag 15 februari.

 • trouwend koppel op de fiets - beeld Marc Wallican
21 Januari 2021

De komende jaren werkt Stad Roeselare aan het nieuwe stadhuis. Omdat de trouwzaal in het stadhuis vanaf de zomer niet meer toegankelijk zal zijn, werd gezocht naar een waardige vervanging met véél uitstraling.

 • shop & go
19 Januari 2021

Roeselare is een winkelvriendelijke stad die zeer voordelige parkeertarieven hanteert, zowel voor snelle boodschappers als langparkeerders.

 • coronaproof shoppen
19 Januari 2021

Roeselare in de markt zetten als shoppingstad bij uitstek, dat is het uiteindelijke doel van het Kernplan 2 dat vorig jaar werd gelanceerd. De ambities van dit Kernplan, kunnen enkel waar gemaakt worden door én samen met onze handelaars.

19 Januari 2021

De solo-expo 'Afgesloten wegens Werken' van kunstenaar Elias Cafmeyer in Ter Posterie gaat zijn laatste week in.

De expo is open van woensdag 20 tot en met zondag 31 januari telkens van 14 u. tot 18 u.

 • donoractie
18 Januari 2021

Op 19, 20 en 21 januari trekken de medewerkers van Stad en OCMW Roeselare naar het donorcentrum van het Rode Kruis in Roeselare om bloed of plasma te doneren.

 • Expo Roeselare
15 Januari 2021

Roeselare, Ardooie, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Staden kiezen samen voor 1 vaccinatiecentrum in de Expo Roeselare op site Schiervelde. De zes gemeenten kiezen zeer bewust voor één centraal gelegen vaccinatiecentrum.

14 Januari 2021

Gieten betonplaat

De straat wordt op donderdag 4 februari, ter hoogte van nr. 70, voor een dag afgesloten
(6 t.e.m. 17 uur). Het doorgaand verkeer dient de omleiding te volgen.

Meer info

13 Januari 2021

Vernieuwen voetpad

Het voetpad wordt vernieuwd in de Pennoenstraat (tussen Kerelsstraat en Molenstraat), in de periode tussen woensdag 20 januari en vrijdag 5 februari. 

Meer info

 • vooraanzicht nachtopvang
13 Januari 2021

Op 4 januari 2021 startten de afbraakwerken in voorbereiding van de nieuwbouw voor de nieuwe Roeselaarse nachtopvang “Het PosThuis”.    

 • liefdesbomen
12 Januari 2021

Net als vorige jaar delen het burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare samen met de Stad gratis liefdesbomen uit tijdens het Valentijnsweekend. Nieuw dit jaar is dat je niet één boom kan bestellen, maar meteen een leuk gevarieerd pakket liefdesbomen!

 • sport #VANRSL
12 Januari 2021

Pin zaterdag 20 februari om 10.30 u. vast in jullie agenda want dan organiseert Sport#VANRSL de virtuele editie van het ‘Sportgala#VANRSL’.

 • junior stadsdichter
12 Januari 2021

In Roeselare gaan we voor de vijfde keer op rij op zoek naar een nieuwe, jonge, Junior Stadsdichter voor de editie 2021. Stad Roeselare werkte hiervoor opnieuw samen met het kenniscentrum, ARhus.

 • KOERSbus
12 Januari 2021

KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare, pakt uit met een wielermuseum-op-wielen. Daarvoor kocht het museum een tweedehands autobus aan, die de komende weken volledig omgebouwd en heringericht wordt.

 • KSV Roeselare
6 Januari 2021

In september 2020 werd KSV Roeselare failliet verklaard. Een gevolg daarvan was onder andere dat de lopende huurcontracten tussen het failliete KSVR en de Stad verbroken werden.

4 Januari 2021

Fase 2:  Werken Stationsdreef/Middenstraat

Vanaf maandag 4 januari doet Growebo verder met de (rand)afwerkingen.

31 december 2020

Vanaf 1 januari maakt Tom Vandenkendelaere niet langer deel uit van het schepencollege. Nathalie Muylle wordt opnieuw  schepen en neemt al zijn bevoegdheden over.

 • kerst vanrsl
22 december 2020

In aanloop van het nieuwe jaar levert stad Roeselare heel wat inspanningen om het stadscentrum veilig te houden voor de bezoeker.

22 december 2020

Op kerstavond (24 december) en oudejaarsavond (31 december) is er bij alle stadsdiensten dienstverlening tot 15 uur. Deze regeling geldt niet alleen voor stadhuis en Welzijnshuis maar ook voor de recyclageparken, stedelijke sportinfrastructuur en KOERS. Museum van de Wielersport. 

 • kerstzoektocht KOERS
22 december 2020

In de kerstvakantie zijn Kilianus de Kerkuil en zijn vrienden opnieuw van de partij in KOERS! De vrolijke bende staat ook dit keer te popelen om jonge speurneuzen te ontmoeten. 

22 december 2020

Stad Roeselare koopt vier kunstwerken aan van de kunstenroute 2020 #VANRSL. Uit alle kunstwerken werden door het publiek en een deskundigen jury vijf laureaten gekozen. Vier van winnende kunstwerken krijgen volgend jaar een plekje in het straatbeeld.

Kunst in de stad

 • bloemenperk
22 december 2020

Stad Roeselare mag zich opnieuw bloemen- en bijengemeente noemen. De inzet van de stad werd bekroond met zowel drie bloemen- als drie bijensymbolen.

 • consumptiebon
22 december 2020

De federale overheid creëerde de mogelijkheid voor bedrijven en ondernemingen om een consumptiecheque te geven aan hun personeelsleden. Op basis hiervan ontwikkelde Stad Roeselare samen met vzw Shopping & Centrum Roeselare de Consumptiebon #VANRSL.

15 december 2020

Nutswerken

Vanaf maandag 11 januari worden oude nutsleidingen vervangen door nieuwe. Het laagspanningsnet, de kabels voor communicatiedoeleinden en de kabels voor de openbare verlichting worden ondergronds gebracht. De werken gebeuren in het voetpad en in een deel van de rijweg. 

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?