Nieuws

  • Zone 30
17 september 2024

De afgelopen jaren voerden we verschillende maatregelen uit, passend binnen het nieuwe mobiliteitsplan voor Rumbeke.

  • Steven Van de Putte
17 september 2024

Op zondag 29 september ’24 organiseert stad Roeselare in CC De Spil een literair aperitiefevenement rond Guido Gezelle en stadsdichterschap. Stadsdichter Steven Van Der Heyden en auteur Steven Van de Putte zijn de gastheren.    

  • Week van de Smaak
17 september 2024

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 november staat Roeselare, de hoofdstad van de Vallei van de Voeding, volledig in het teken van de Week van de Smaak. Gedurende tien dagen kunnen inwoners en bezoekers zich laten onderdompelen in een programma boordevol smakelijke activiteiten, georganiseerd...

  • Geldautomaat
17 september 2024

Overal in het land beperken private banken hun dichte dienstverlening en ook het aantal geldautomaten neemt af. Ook in Roeselare voelen inwoners dit tekort.

  • Stresstival
17 september 2024

Even uit balans? Vind terug je cadans! Op 2, 3, 5 en 8 oktober kan je in Roeselare terecht voor het Stresstival. Vier dagen lang kunnen jong en oud deelnemen aan allerlei workshops, lezingen, voorstellingen, panelgesprekken en live-podcasts rond omgaan met moeilijke momenten. 

  • Veiligheid
16 september 2024

In opvolging van de zonale veiligheidsraad werd op 16 september 2024 op vraag van de burgemeester van Roeselare een driehoeksoverleg georganiseerd tussen de lokale besturen Roeselare, Izegem en Hooglede, de politiezone RIHO en het parket West-Vlaanderen.

  • Gebied identiteitscontroles
12 september 2024

In de omgeving tussen de site TRAX, Stationsplein, Mandellaan en de Ardooisesteenweg zijn er recent een aantal feiten van overlast vastgesteld door de politiediensten. Deze feiten gaan zowel over druggebruik en verkoop, alcoholmisbruik als vandalisme.

  • Erfgoeddepot
12 september 2024

Stad Roeselare, Provincie West-Vlaanderen, WVI en DVV Midwest hebben bekendgemaakt hoe het nieuwe erfgoeddepot in Roeselare er uit zal zien. Het erfgoeddepot moet plaats bieden voor vele duizenden erfgoedobjecten in de regio Midwest en voor het Roeselaars stadsarchief.

  • Parking
10 september 2024

In 2025 starten een aantal riolerings- en wegenwerken in Beitem. De vernieuwing van de nutsleidingen in de Meensesteenweg en rioleringswerken in enkele zijstraten (Kerkhofstraat, Mgr. Catrystraat en Koolbrandersstraat) zullen tijdelijke verkeersmaatregelen met zich meebrengen.

  • Werken gasleiding
10 september 2024

Naar aanleiding van een gas- en waterlek in de Noordstraat eerder dit jaar en de nood aan verschillende kleine herstelwerken, voerde Fluvius op diverse plaatsen controles uit.

  • Behaag RSL
10 september 2024

Na het mooie resultaat van vorig jaar, lanceert de Stad Roeselare een tweede editie van Behaag RSL, de samenaankoop van bomen en hagen. Behaag RSL kende in 2023 een groot succes.

  • Veiligheidsdag
10 september 2024

Na het succes van vorig jaar bundelen de Stad, de Gemeenschapswachten, brandweerpost Roeselare en politiepost Roeselare op zondag 15 september opnieuw de krachten voor de organisatie van een Veiligheidsdag. Iedereen is van 14u. tot 17u. welkom op het Stationsplein.

  • Trage wegen in Oekene
13 september 2024

Tijdens de jaarlijkse Gardeboefeesten in Oekene, werd vrijdagavond de eerste spade in de grond gestoken voor de verdere ontwikkeling en vergroening van het trage wegennetwerk in Oekene. Doelstelling is om de buurt te ontharden, te versterken en beter te verbinden.

  • Joost Caen
13 september 2024

Als Cultureel Ambassadeur (2022-2024) van Roeselare kreeg glaskunstenaar Joost Caens de steun van de Stad voor de realisatie van een geïntegreerd kunstwerk.

  • Week van het Bos
11 september 2024

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober staat het Bergmolenbos in het teken van Week van het Bos, met het avontuurlijke thema “(over)leven in het bos”. We gaan voluit voor bosbeleving, waar zowel de stoere avonturiers als de stille genieters hun goesting zullen vinden. 

  • Zaterdagmarkt
10 september 2024

Op zaterdag 14 september wordt op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt het startschot gegeven van een nieuwe reeks zaterdagmarkten in Krottegem en Beveren.

  • Plan Prairie
4 september 2024

De Stad verkoopt de ‘Prairie’, een deel van de projectsite aan de noordelijke stationsomgeving (NSO).

  • Dienstverlening in het nieuwe stadhuis
4 september 2024

Op woensdag 4 september opende Roeselare de deuren van de Grote Markt 1. Nu de verhuis achter de rug is, staan de stadsmedewerkers en het beleid klaar om de Roeselarenaars te ontvangen in het nieuwe stadhuis. De dienstverlening zit niet alleen in een gloednieuw gebouw.

  • Win je winkel
4 september 2024

Wie opent binnenkort zijn of haar droomzaak in de Ooststraat? Daar kan jij mee over beslissen.

  • City Dance Fever
4 september 2024

Deze zaterdag word je tijdens het shoppen getrakteerd op trendy dansoptredens in het centrum. Vijf Roeselaarse dansscholen zorgen voor sfeer in de stad. Laat je verrassen door de dansers van Burlycious, Dansstudio Daneels, Ndigo, Induce Dans en Beweeg en Hypnosis Dance Academy.  

  • Buitenschoolse opvang
4 september 2024

Dit schooljaar zien 7 nieuwe proefprojecten die inzetten op kwaliteitsvolle buitenschoolse opvang en activiteiten het levenslicht. De Stad trekt maar liefst 69.000 euro uit om nieuwe initiatieven te ondersteunen.

  • Arbeiders aan het werk bij treinsporen
3 september 2024

Infrabel vernieuwt de spoorstaven tussen Lichtervelde en Roeselare. De werken vinden plaats tijdens weeknachten en doorlopend tijdens enkele weekends. Tijdens de weekends dat er gewerkt word, is het treinverkeer onderbroken.

  • zicht op ingang wijkhuis Beveren
29 augustus 2024

Op donderdag 29 augustus opende het Beverhuys de deuren. De Bevernaars kozen zelf de naam van het gloednieuw gebouw. Op 1 september start meteen ook de werking en kunnen de lokalen gehuurd worden. In het najaar opent ARhus er haar nieuwe antenne.

  • munitieplein met zitbankjes, groene beplanting en pannasoccer-veld
30 augustus 2024

Ontmoeten, spelen en meer groen op het Munitieplein.

  • een hoekje van de nieuwe speelplaats met wandelpad, vlechtwerk en arena met betonnen zitranden
2 september 2024

500 leerlingen van Stedelijke Basisschool De Brug speelden op 2 september voor het eerst op hun vernieuwde speelplaats. Wie nog weet hoe de grijze speelplaats er vroeger uitzag, kan het bevestigen: dit is een transformatie om u tegen te zeggen.

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?